Iata o propunere a Maestra di Cucina Susanna Badii pentru un aperitiv pe o masa de Revelion. Reteta este prezentata pe DVD-ul Roxanei Iliescu, "Sarbatori Delicioase- 10 retete inedite pentru Craciun si Revelion.
INGREDIENTE:
1 pachet de paine toast
50 grame branza tartinabila
20 g migdale sau nuci pisate
samburii de la jumatate de rodie
cativa samburi de fistic
forme de taiat prajituri in forma de stele de diferite marimi
o seringa sau sac de ornat
MOD DE PREPARARE:
Se prajesc un pic feliile de paine, apoi se taie in forma de stelute.
Se pun alternativ stelutele (din ce in ce mai mici) si straturile de branza amestecata cu migdale pisate (cu sacul sau seringa de ornat) pana cand "constructia" capata aspectul unui brad ce va avea in varf un sambure de rodie. Apoi se mai orneaza cu "ciufi" de branza si samburi de rodie si fistic inmuiat in apa calda ca sa-si revina la culoarea verde.
Este un aperitiv spectaculos de pus in fata fiecarui copil, dar mai ales de construit impreuna cu ei.