x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Rețete de post. Cum să prepari chiftele cu vinete și cuperci

Rețete de post. Cum să prepari chiftele cu vinete și cuperci

de Redacția Jurnalul    |    01 Aug 2025   •   23:15
Rețete de post. Cum să prepari chiftele cu vinete și cuperci
Sursa foto: Hepta

Chiftelele cu vinete și ciuperci sunt alegerea ideală pentru zilele de post. Pot fi consumate atât ca fel principal, cât și ca gustare.

Postul Adormirii Maicii Domnului a început pe 1 august 2025 și durează două săptămâni.

Rețetă cu vinete și ciuperci

Ingrediente

3 vinete medii
6 ciuperci Champignon, mărunțite
3 căței de usturoi, pisați
2 linguri semințe de susan
aproximativ 4 linguri de făină
2 linguri de tărâțe de psyllium (sau pesmet)
2 linguri de mărar, tocat
1 linguriță de cimbru
1 linguriță de sumac
1/2 linguriță de chimion
sare și piper, după gust
un strop de uleiâ

Mod de preparare

- se toacă vânăta și ciupercile pe care apoi le căliți împreună cu usturoiul, condimentele și mărarul, într-o tiganie, în două linguri de ulei. Ar trebui să le lăsați pe aragaz, la foc mediu, aproximativ 7 minute, acoperite cu un capac, amestecând din când în când.

- se pune compoziția într-un bol suificient de mare, și adăugați făina de năut/orez, susanul, tărâțele de psyllium măcinate și amestacați până când obțineți un aluat omogen.

- încinge o tigaie unsă cu ulei și prăjiți chiftelele aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte până se rumenesc, potrivit spynews.ro.

×
Subiecte în articol: retete post chiftele