Roșiile umplute cu orez sunt pur și simplu delicioase. Vă recomandăm să nu fiți zgârciți cu ierburile aromatice (pe care însă le puteți schimba în funcție de preferințe), sunt esențiale pentru aroma și savoarea preparatului.
O rețetă cumvaplace.ro pe care o puteți prepara în doar 10 minute:
INGREDIENTE
100 g orez
6 roșii
2 caței de usturoi
Ulei de măsline
1⁄2 legătură de mărar
1⁄2 legătură de pătrunjel
Busuioc (5-6 frunze)
Cimbru verde (opțional)
200 ml apă
Sare
Piper
CUM SĂ FACEȚI
Scobiți roșiile, păstrați capacul tăiat, și puneți miezul în vasul unui blender împreună usturoiul, ierburile aromatice, sare și piper, puțin ulei (nu mai mult de o lingură). Mixați bine până se formează un sos omogen.
Adăugați-l peste orez, amestecați și apoi umpleți roșiile și acoperiți cu capacele. Turnați deasupra puțin ulei și apa și așezați în tavă și câteva fire de cimbru.
Dați la cuptor, la 190 de grade, până se gătește orezul, aproximativ 40-50 de minute.