x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Ruladă de pui cu cartofi

Ruladă de pui cu cartofi

19 Oct 2010   •   00:00
Ruladă de pui cu cartofi
5975-134178-untitled1.jpg● Ingrediente: două piepturi de pui, 8 felii de şuncă, 800 g cartofi, 100 g unt, două legături de pătrunjel, o lingură cu mentă, 4 căţei de usturoi, 100 g pesmet, două ouă,
4 mor­covi, 50 ml oţet de mere, 50 ml ulei, sare, piper, ulei, ardei iute.

Mod de preparare:
1
Piepturile de pui se dezosează, se taie în jumătăţi şi se bat uşor cu ciocanul de şniţele. Se condimentează, se aşază pe fiecare câte o felie de şuncă şi se rulează.

2 Se trec prin ou şi pesmet, se prăjesc în ulei încins apoi se scot cu spumiera pe şervete absorbante şi se păstrează la cald.

3 Morcovii se curăţă de coajă, se spală, se fierb zece minute în apă cu sare, apoi se scot într-un bol şi după ce s-au răcit se taie rondele. Cartofii se curăţă de coajă, se spală, se taie bucăţi şi se fierb în apă cu sare.

4 Se scot într-un bol, se pasea­ză, se amestecă bine cu sare, pi­per, unt şi ulei. Se adaugă puţin din zeama în care au fiert şi se formează bile cu cu ajutorul unei linguri de îngheţată.

5 Pătrunjelul se toacă împreună cu menta, se pune într-un bol, se amestecă bine cu oţetul, uleiul de măsline, sare şi piper.

● Sfat: La sosul de pătrunjel se mai poate adăuga şi ardei iute tocat mărunt.
● Băutura: Fetească Albă

×
Subiecte în articol: caiet de retete preparate din carne