4 morcovi, 50 ml oţet de mere, 50 ml ulei, sare, piper, ulei, ardei iute.
Mod de preparare:
1 Piepturile de pui se dezosează, se taie în jumătăţi şi se bat uşor cu ciocanul de şniţele. Se condimentează, se aşază pe fiecare câte o felie de şuncă şi se rulează.
2 Se trec prin ou şi pesmet, se prăjesc în ulei încins apoi se scot cu spumiera pe şervete absorbante şi se păstrează la cald.
3 Morcovii se curăţă de coajă, se spală, se fierb zece minute în apă cu sare, apoi se scot într-un bol şi după ce s-au răcit se taie rondele. Cartofii se curăţă de coajă, se spală, se taie bucăţi şi se fierb în apă cu sare.
4 Se scot într-un bol, se pasează, se amestecă bine cu sare, piper, unt şi ulei. Se adaugă puţin din zeama în care au fiert şi se formează bile cu cu ajutorul unei linguri de îngheţată.
5 Pătrunjelul se toacă împreună cu menta, se pune într-un bol, se amestecă bine cu oţetul, uleiul de măsline, sare şi piper.
● Sfat: La sosul de pătrunjel se mai poate adăuga şi ardei iute tocat mărunt.
● Băutura: Fetească Albă
Citește pe Antena3.ro