x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Sarmale în chiup negru, după rețeta lui Ionel de la Rediu

Sarmale în chiup negru, după rețeta lui Ionel de la Rediu

07 Feb 2018   •   09:21
Sarmale în chiup negru, după rețeta lui Ionel de la Rediu

Dintre toate rețetele pe care le-am învățat cutreierând țara-n lung și-n lat, azi am ales-o pe cea dintr-un sătuc de la marginea Ieșilor: Rediu. Sarmale fierte în chiup de pământ negru, după toate canoanele bucătăriei moldovenești.

Rețeta am primit-o de la dna Ecaterina Ursache, prin intermdiul fiului dumisale, ascultător fidel al Antenei Satelor, cunoscut și sub numele de Ionel de la Rediu. Considerând că, din când în când, trebui și să „întorci” darul pe care l-ai primit - de data asta este vorba despre rețetele noastre de fiecare zi, dumnealor ne-au dăruit „metodul” de preparare al acestui fel de mâncare foarte răspândit printre români. Dar știut e că sarmalele nu se fac în două case la fel, atât de multe rețete există!

Pentru sarmalele acestea ai trebuință de carne de vacă și de porc, pe care o macini bine – cu satârul sau cu mașina de tocat.

Ca să le faci… moldovenește, vei folosi crupe de porumb și nu orez. Și mai ai trebuință de ceapă, cimbru, piper negru și sare, după gust. Și mai adaugi în ele ..............

Citește mai departe toate detaliile acestei delicioase retete de sarmale

×