Potrivit cumvaplace.ro, coastele sunt ceva mai lungi, au mai multă carne și grăsime. Scăricica are forma de bărcuță, oasele sunt ceva mai scurte, au mai puțină grăsime și se gătesc într-un timp mai scurt. Le-am pudrat cu mirodenii și le-am înfășurat în folie, să se pătrundă carnea mai ușor și repede. În rețeta video de mai jos vedeți pas cu pas cum am făcut scăricica de porc la grătar. Poftă bună și vouă!
INGREDIENTE
-
2 bucăți de scăricică de porc
-
1 lingură de sare
-
2 lingurițe de boia dulce
-
2 lingurițe de usturoi granulat
-
2 lingurițe de cimbru
-
½ linguriță de piper negru
Citește pe Antena3.roDescoperire arheologică șocantă: 76 de copii sacrificați, cu pieptul desfăcut și craniul modificat. Scopul „ofrandei” macabre -
Sos barbeque
CUM SĂ FACEȚI
- Îndepărtați membrana de pe interiorul coastelor – folosiți un cuțit cu vârful ascuțit pentru a dezlipi pielița la un capăt al coastelor. De-aici trageți pielița, cu atenție, până o dezlipiți de pe bucata de carne. Dacă vă alunecă dintre degete, folosiți un șervet de hârtie pentru mai bună aderență.
- Presărați mirodeniile pe coaste și le înveliți în folie de aluminiu. În acest fel, carnea va rămâne suculentă.
- Așezați-le pe grătar, într-o zonă cu jar, și le coaceți în total 20-25 de minute, întorcându-le la jumătatea timpului. Dacă bucățile de carne sunt mai mari, timpul de coacere se mărește.
- Apoi le desfaceți din folie și dacă sunt gata, carnea e moale și fragedă, le ungeți cu sos barbeque și le mai țineți pe grătar 1-2 minute.
REȚETĂ VIDEO
scaricica la gratar