|
|
AMETITOR. Jose Augusto Tenorio Benavides, ambasadorul Republicii Peru in Romania, a spus o data despre Pisco Sour: "Primul pahar este foarte bun, al doilea este exceptional, iar al treilea este periculos". Daca ajungeti in aceasta tara indepartata, bastinasii nu va vor lasa sa plecati daca nu ati gustat din bautura lor traditionala. Insa daca le veti cere sa asistati in timp ce o prepara, s-ar putea sa primiti un refuz. De ce? Pentru ca peruanii detin secretul retetei si nu par a fi dispusi sa-l imparta cu strainii. Este adevarat ca ingredientele pentru cocteil se gasesc foarte greu in alte tari, iar daca aveti toate cele necesare, nimeni nu va poate impiedica sa pregatiti aceasta bautura aromata. Singura conditie este sa aveti ceva rabdare si ceva mai multa putere pentru a amesteca bine ingredientele.
SECRETE. Bautura se prepara cu zece minute inainte de a fi servita. Ea a trecut hotarele Peru si a ajuns in Chile unde a fost adoptata drept bautura traditionala. In prezent amestecul se numara printre cele mai populare cocteiluri din lume. La baza lui sta un ingredient care se gaseste foarte greu - pisco. Acesta este un distilat din struguri foarte aromat si destul de scump. Inca din secolul al XVI-lea distilatul era foarte popular si se prepara doar de femei. Si nu oricare, ci numai cele mai indemanatice gospodine. Exista patru sortimente de lichior: pisco puro - cu un gust sec, pisco aromatico, pisco mosto verde - distilat din must nefermentat si pisco acholado - din mai multe sortimente de struguri. Doar primul sortiment se foloseste in cocteiluri ca Pisco Sour sau Algarrobina.
|
ALGARROBINA
PISCO SOUR
|
Citește pe Antena3.ro