x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Secretele salatei perfecte

Secretele salatei perfecte

de Andreea Tiron    |    12 Iul 2023   •   08:40
Secretele salatei perfecte
Sursa foto: Hepta

Nimic nu-i mai simplu vara decât să ne gândim la o salată răcoroasă și totuși consistentă, dar parcă nu totdeauna arată ca la restaurant.. cum să facem să o facem perfectă?

Potrivit cumvaplace.ro, probabil ați observat și voi că, de fiecare dată când comandați salată la restaurant, arată mult diferit față de cele pe care le preparăm acasă. Și poate chiar și gustul este ceva mai special, chiar dacă noi credem că respectăm rețetele. 

Sigur că fiecare bucătar de top are secretele lui, dar am căutat și am tot căutat și apoi am încercat și noi și iată la ce concluzii am ajuns pentru a avea o salată perfectă acasă.

  • Frunzele de salată trebuie spălate și uscate cu multă grijă, pentru că se strică ușor
  • Pregătiți și tăiați salata doar înainte să vă așezați la masă
  • Combinați mai multe tipuri de frunze verzi: salata romană și iceberg au mai multă textură decât spanacul sau rucola; cresonul și rucola vor adăuga o tentă iute, piperată, combinației și însoțesc bine salata verde simplă.
  • Dacă includeți ingrediente care își schimbă repede culoarea, avocado, mere sau pere, la fel, feliați-le chiar înainte de masă
  • Fiți curajoși și încercați combinații de plante aromatice: coriandru într-o salată de taco, busuioc cu roșii și mozzarella sau mentă cu o salată feta și măsline.
  • Folosiți întotdeauna o ceapă mai puțin iute, dar aromată, dacă este inclusă în rețetă; ceapa de apă este cea mai potrivită
  • Preparați singuri sosul pentru salată, evitați să cumpărați combinații de la supermarket
  • Nucile, semințele de dovleac, cele de pin și fisticul merg bine în salatele cu brânză moale sau fructe dulci
  • Migdalele prăjite, caju și semințele de susan sunt cele mai potrivite pentru salatele cu influență asiatică
  • Este recomandat ca semințele și nucile să fie ușor prăjite, pentru a putea elibera uleiurile parfumate
  • Nu ocoliți grăsimile în salate, pentru că acestea completează aroma; așadar, fie că alegeți combinații de nuci și semințe, avocado, felii subțiri de somon sau diverse tipuri de brânzeturi, acestea vor da și gust și senzație de sațietate.
  • Când construiți farfuria cu salată pentru masă, așezați la bază frunzele verzi gata asezonate, deasupra fructele sau alte legume, apoi proteina (carne, pește, ouă) și semințele sau nucile, la final dressingul
  • Folosiți cele mai bune și mai curate ingrediente posibil, pentru că totul în salată este nepreparat termic (excepție făcând puiul sau peștele, dacă rețeta le include)

Și dacă vi s-a făcut poftă, vă spunem și rețetele noastre preferate!

×
Subiecte în articol: secrete salata sosuri