Din Ardealul cel bogat în savori – un fel de Turn Babel al bucatelor, căci atâtea etnii și-au fiert mâncărurile tradiționale pe plita lui – din Ardealul acesta fantast am ales o rețetă deloc complicată. Cum ai putea să refuzi așa ceva?
Este una dintre acele delicioase retete romanesti.
O să-mi spuneți că așteptați mai mult pentru dimineața aceasta de luni, dar nu-i puțin lucru nici acest cotlet de porc cu cartofi și laște – pastele specifice oricărui sat transilvan.
Ai trebuință, înainte de toate, de un cotlet de porc frumușel, de vreo trei sferturi de kil, la care adaugi: 300 g ceapă albă, o jumătate de pahar de ulei, 200 g de morcovi și 100 g pătrunjel rădăcină, un kil de cartofi, câteva linguri de bulion de tomate, o cană de făină albă, cernută, ca să fie mai aerată, două ouă, verdeață, piper și sare.
Cotlete, curățate de vițe (și de pe os) se bat bine cu ceea ce ardeleanul numește... „batșnițel” ............