Potrivit cumvaplace.ro, pe cât de simple sunt ingredientele, pe atât de savuros este acest sos foarte aromat și gustos.
Rețeta pentru cel mai bun somon cu glazură de miere și usturoi o găsiți mai jos.
INGREDIENTE
-
4 fileuri de somon (crap, doradă)
-
2 linguri de unt
-
4 caței de usturoi
-
4 linguri de miere
-
2 lingurițe de sos de soia (opțional)
-
1 lingură de apă
Citește pe Antena3.roCe locuri poți să vizitezi în Maramureș dacă mergi de Crăciun sau Revelion în 2024. Cele mai frumoase obiective turistice iarna -
2 lamâi
-
1⁄2 linguriță de boia dulce (sau iute ori afumată)
-
Sare
-
Piper
CUM SĂ FACEȚI
- Încingeți cuptorul la 200 de grade. Asezonați peștele cu sare, piper și boia și îl lăsați deoparte.
- Topiți untul într-o tigaie de fontă (sau dintr-un material pe care-l puteți da la cuptor) și căliți usturoiul 30-40 de secunde, până își eliberează aromele. Puneți mierea, apa, sosul de soia și lăsați să dea un clocot, apoi completați cu zeama de la o lămâie. După ce sosul fierbe, adăugați bucățile de pește și le gătiți 3-4 minute pe fiecare parte. Mai condimentați cu sare și piper dacă este cazul.
- Tăiați lămâia rămasă în felii potrivit de subțiri și le așezați de jur împrejurul bucățiilor de pește. Dați la cuptor 5-6 minute.
- Garnitura de orez fiert sau de legume coapte și o salată de frunze verzi vor completa delicios acest somon cu glazură de miere și usturoi.