● Mod de preparare:
1 Carnea de porc se spală, se taie bucăţi potrivit de mari şi se pune într-un bol. Se adaugă ceapa şi morcovul curăţate şi tăiate felii subţiri, vinul alb, sare şi piper după gust. Se amestecă, se acoperă cu folie de plastic alimentară şi se introduce la rece pentru minimum o oră.
2 Se pun toate ingredientele într-o tavă, se adaugă puţină apă amestecată cu ulei, se acoperă cu un capac şi se lasă să se coacă la foc mediu până poate fi pătrunsă cu dinţii unei furculiţe.
3 Feniculul se spală, se toacă mărunt şi se pune într-un bol. Se adaugă salata şi ceapa verde tocate, ardeiul iute şi ardeii capia tocaţi mărunt.
4 Se încinge puţin ulei într-o cratiţă, se călesc două bucăţi de fenicul şi ardeii două minute.
5 Se adaugă salata şi două legături de ceapă verde, sare şi piper. Se ţine amestecul pe foc cinci minute, se adaugă mărarul tocat, se amestecă şi se serveşte alături de carnea de porc.
● Sfat: Se servesc alături de o mămăligă simplă sau mămăligă cu brânză telemea şi unt.
● Băutura: Fetească Neagră
Citește pe Antena3.ro