x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Sote de verdeaţă cu carne

Sote de verdeaţă cu carne

22 Oct 2010   •   00:00
Sote de verdeaţă cu carne
5981-134484-untitled1.jpg● Ingrediente: 3 salate verzi, fenicul, ceapă verde, 8 căţei de usturoi, un ar­dei iute, doi ardei capia, 600 g carne de porc, 200 ml ulei, o legătură de mă­rar, 600 ml vin alb sec, o ceapă, un morcov, sare, piper, mălai, brânză telemea, unt

● Mod de preparare:
1
Carnea de porc se spală, se taie bucăţi potrivit de mari şi se pune într-un bol. Se adaugă ceapa şi morcovul curăţate şi tăiate felii subţiri, vinul alb, sare şi piper după gust. Se amestecă, se acoperă cu folie de plastic alimen­tară şi se introduce la rece pentru minimum o oră.

2 Se pun toate ingredientele într-o tavă, se adaugă puţină apă ames­tecată cu ulei, se aco­peră cu un capac şi se lasă să se coacă la foc mediu până poate fi pă­trunsă cu dinţii unei furculiţe.

3 Feniculul se spală, se toacă mărunt şi se pune într-un bol. Se adaugă salata şi ceapa verde tocate, ardeiul iute şi ardeii capia tocaţi mărunt.

4 Se  încinge puţin ulei într-o cratiţă, se călesc două bucăţi de fenicul şi ardeii două minute.

5 Se adaugă salata şi două legă­turi de ceapă verde, sare şi pi­per. Se ţine amestecul pe foc cinci minute, se adaugă mărarul tocat, se amestecă şi se serveşte alături de carnea de porc.

● Sfat: Se servesc alături de o mămăligă simplă sau mămăligă cu brânză telemea şi unt.
● Băutura: Fetească Neagră

×
Subiecte în articol: caiet de retete preparate din carne