x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Specialitatea zilei - Antricot de vita cu legume

Specialitatea zilei - Antricot de vita cu legume

01 Iun 2004   •   00:00
Ingrediente: 6 antricoate, 1 bucata morcov, 1 bucata dovlecel, 2-3 bucati conopida, 1 de ulei, 1 pahar vin, marar, patrunjel, cimbru, sare
Dificultate: medie
Timp de preparare: 1 h

Mod de preparare: Antricoatele se spala, se zvanta putin, se bat usor cu ciocanul pentru snitele, se sareaza si apoi se rumenesc pe ambele parti in ulei. Se asaza apoi intr-o cratita sau tava, se pun 2-3 linguri de apa calda si se fierb 10-15 minute, dupa care se da vasul la cuptor. Dupa ce s-a rumenit carnea, se presara cimbrul, se stropeste cu vin, se adauga supa de carne sau apa si se continua fierberea pana se fragezesc antricoatele bine. Cand sunt gata se scot si se tin la cald, acoperite, pana se servesc. In sosul format se pune mai intai morcovul taiat rondele, apoi conopida desfacuta in buchetele si la sfarsit dovlecelul taiat in rondele. Dupa ce legumele au fiert se introduce vasul in cuptor pentru 15 minute.

Mod de servire: Se asaza antricoatele pe un platou si se inconjoara cu legume.

×
Subiecte în articol: gastronomie