SANATATE/FRUMUSETE
Natura e mai darnica uneori si inzestreaza unele chipuri cu trasaturi armonioase, iar trupurile cu linii sculpturale. Voltaire asemuia aceasta frumusete cu o scrisoare de recomandare pe care natura o da favoritilor ei. Sa nu uitam totusi ca frumusetea este trecatoare... sau poate nu!
RALUCA FLUTURAS
|
Se spune ca parul reprezinta unul din cele mai sugestive atribute ale feminitatii. Un par bogat, matasos si lucios va sporeste farmecul. Pentru a fi insa o podoaba de pret, parul trebuie ingrijit la timp si in functie de caracteristicile sale fiziologice. Ne vom opri in acest numar asupra unei insusiri a parului ce le-a preocupat pe femei de mii de ani: culoarea. In Grecia antica, fetele isi inchideau nuanta parului utilizand coji de nuca verde macerate indelung in untdelemn de masline. In acelasi scop, elegantele Romei foloseau un amestec de miez de gutuie si otet tare. Un mileniu si jumatate mai tarziu, la Venetia, unde blondul-Tizian facea furori, cochetele vremii isi deschideau culoarea parului folosind miere de albine si sulf, tratament dupa care isi expuneau cositele la soare. Astazi, numeroasele vopsele si culori ofera o larga paleta de optiuni. Insa substantele chimice folosite prea des si indelung distrug fibra firului de par. Pentru a proteja sanatatea parului dumneavoastra noi va propunem cateva metode inofensive. Inainte insa de a va prezenta "solutiile naturiste", va dam un sfat. Nu va hotarati in pripa sa va schimbati culoarea parului. Ea trebuie sa se armonizeze cu cea a tenului. De aceea ar bine sa preferati variatiuni pe aceeasi tema: pastrati culoarea naturala a parului, dandu-i diferite reflexe.
|
NUANTE DE BLOND. Pentru ca parul dumneavoastra sa capete reflexe stralucitoare de blond-auriu, fierbeti 100 gr flori de musetel intr-un litru de apa, pana ce lichidul scade la jumatate. Aceleasi rezultate se pot obtine si cu coji de ceapa uscata.
Citește pe Antena3.ro
NUANTE CASTANII. Daca, dimpotriva, doriti sa dati parului o nuanta mai inchisa, folositi decoctul din coji de nuca verde. Adaugat in apa de clatit, dupa spalare, decoctul respectiv intensifica reflexele parului castaniu. Pentru a obtine o nuanta bruna mai intunecata, aplicati-l pe par nediluat.
STITI CE ESTEâ¦
DECOCTUL? O solutie apoasa ce se obtine prin fierberea plantei in apa timp de 30 de minute. Se strecoara dupa ce se raceste.MACERAREA? Operatiune prin care planta este pusa in contact cu un lichid care-i va dizolva partile solubile un rastimp mai lung - de la 24 pana la 48 de ore, dupa care se strecoara.
SUMAR - GOGOSARUL - Personalitate acra (Jurnalul de bucatarie - 27 octombrie 2004)
Reteta de suflet
Farmecul si bucuria gusturilor de odinioara
Personalitate acra
Placeri in pauza de masa
Griji de mama Sucuri de legume Meniuri cu timbru RETETE : Preparate din carne, preparate din peste, preparate din legume si preparate dulci Sfantul Tamaduitor Cartea de bucate a Sfintilor Oblomov si gustul Rusiei
Operatiunea Monstrul
Stralucire furata naturii
Mexic - Legenda si exotism
Dictionar gastronomic