x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Sucuri de legume

Sucuri de legume

27 Oct 2004   •   00:00

BARUL CASEI

Nu doar camara trebuie umpluta cu legume, ci si barul casei. Un pahar de suc natural, rezultat din legume proaspete de sezon, este revigorant si plin de vitamine. Puteti prepara si acasa tot soiul de combinatii de sucuri care vor face deliciul culinar al oaspetilor dumneavoastra. Aparatele electrice de uz casnic (mixerul, robotul de bucatarie, storcatorul de fructe) sunt foarte practice. Ele asigura o amestecare rapida si buna; legumele se strivesc mult mai bine, se omogenizeaza mai bine cu restul ingredientelor si aroma lor va fi mult mai buna. Ele trebuie insa curatate de samburi si taiate in bucati mici, iar lichidele se adauga abia la cateva turatii dupa ce au fost puse legumele.
OANA ANTONESCU

Suc de castraveti cu morcovi

Ingrediente:
  • 200 ml suc de castraveti
  • 200 ml suc de morcovi
  • 20 ml zeama de lamaie
  • 20 gr marar
  • 15 gr sare
  • 30 gr frisca
  • 5 gr suc de usturoi
  • 1 gr piper

    Se amesteca sucurile cu sare, piper si marar tocat marunt, se lasa la rece si se servesc cu frisca, in pahar.

    Suc de morcovi

    Ingrediente:
  • 200 ml suc de morcovi
  • 100 gr suc de mere
  • 20 gr suc de ceapa
  • 100 gr suc de rosii
  • 10 gr sare
  • 1 gr piper

    Se amesteca bine sucurile cu sarea si cu piperul, dupa gust. Se lasa la rece si se serveste cu cuburi de gheata.

    Cocteil de hrean, varza rosie, telina si rosii

    Ingrediente:
  • 50 ml suc de hrean
  • 150 ml suc de telina
  • 100 ml suc de varza
  • 150 ml suc de rosii
  • sare si piper dupa gust

    Se amesteca sucul de hrean cu cel de telina, rosii si varza rosie. Se adauga sarea si piperul si se serveste rece.

    Cocteil vegetarian

    Ingrediente:
  • 500 gr morcovi proaspeti
  • o rosie
  • o legatura de frunze de patrunjel
  • 100 gr de telina
  • 4 felii de lamaie
  • un grepfruit
  • un varf de cutit de sare

    Morcovii se spala, se taie marunt impreuna cu rosia si se pun in blender. Sucul se toarna in pahare si se adauga cate o felie de lamaie. Se cojeste grepfruitul si se taie in bucati mari, in asa fel incat sa iasa si samburii si se pun in fiecare pahar cate doua-trei. Cocteilul se condimenteaza cu sare.

    Suc de sfecla cu hrean si morcovi

    Ingrediente:
  • 100 ml suc de sfecla rosie
  • 100 ml suc de morcovi
  • 50 ml suc de hrean
  • 20 ml suc de lamaie
  • 60 gr frisca
  • 15 gr sare/15 gr zahar
  • 200 ml sifon/apa minerala

    Se amesteca sucurile cu zaharul, sarea si sifonul si se serveste rece, cu frisca in pahar.

    SUMAR - GOGOSARUL - Personalitate acra (Jurnalul de bucatarie - 27 octombrie 2004)

    Reteta de suflet

    Farmecul si bucuria gusturilor de odinioara

    Personalitate acra

    Placeri in pauza de masa

    Griji de mama

    Sucuri de legume

    Meniuri cu timbru

    RETETE : Preparate din carne, preparate din peste, preparate din legume si preparate dulci

    Sfantul Tamaduitor

    Cartea de bucate a Sfintilor

    Oblomov si gustul Rusiei

    Operatiunea Monstrul

    Stralucire furata naturii

    Mexic - Legenda si exotism

    Dictionar gastronomic
  • ×
    Subiecte în articol: morcovi