x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Sufleul de salată, o mâncare ușoară, fără bătăi de cap

Sufleul de salată, o mâncare ușoară, fără bătăi de cap

12 Apr 2016   •   18:35
Sufleul de salată, o mâncare ușoară, fără bătăi de cap

Pentru 5 porții avem nevoie de urmăroarele ingrediente:


3 salate îndesate

4-5 căței de usturoi

75 ml vin alb

50 g unt

35 g făină

425 ml lapte

nucșoară, sare, piper

Cum procedăm

Punem 200 ml de apă la fiert în care turnăm vinul; când a dat în clocot opărim frunzele de salată după care le scoatem și le punem la scurs.


În acest moment ne apucăm de preparat bechamelul. Topim untul la foc mic după care punem făina și amestecăm. Turnăm laptele încet și amestecând continuu ca să nu se formeze cocoloașe după care lăsăm să fiarbă aproximativ 15 minute dar amestecând în continuare iar la sfârșit sărăm, piperăm și punem nucșoara.


Frunzele de salată le punem într-un vas de sticlă termirezistentă peste care turnăm bechamelul după care punem la cuptorpentru 20 de minute.

×
Subiecte în articol: sufleu de salata