x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Supă cremă de spanac şi ochiuri româneşti, un fel sănătos, recomandat la sfârşit de iarnă

Supă cremă de spanac şi ochiuri româneşti, un fel sănătos, recomandat la sfârşit de iarnă

16 Feb 2016   •   17:47
Supă cremă de spanac şi ochiuri româneşti, un fel sănătos, recomandat la sfârşit de iarnă

Pentru această supă nu avem nevoie de multe ingrediente. Este bine să folosim cât mai mult spanac pentru că avem nevoie de nutrienţii acestor fruneze, mai ales acum, la sfârşitul iernii.

Pentru supa cremă de spanac avem nevoie de următoarele ingrediente:

-  jumătate de ţelină
- 2 pătrunjei (rădăcină)
- spanac cel puţin 1 kg
- o ceapă medie
- 2 căţei de usturoi
- ouă
- smântână
sare

Daca folosim spanac proaspăt atunci trebuie sa îl spălăm temeinic în mai multe ape pentru a indepărta orice gunoi din frunze.

Ţelina, pătrunjelul, usturoiul şi ceapa se curăţă şi se taie după care se pun la fiert. Când legumele s-au pătruns punem frunzele de spanac şi mai ţinem pe foc 2 minute, cel mult.

Legumele le dam prin blender şi adăgăm în supă o ceaşcă cu smântână.

Între timp facem ochiurile româneşti după care le punem în supa cremă.

Pentru a face ochiuri româneşti trebuie să punem intr-o cratiţă cu apă vreo 4-5 linguri cu oţet. Când apa a dat în clocot spargem ouăle şi le turnăm pe rând cu grijă şi in locuri diferit ca să nu se lipească între ele. Se lasă la fiert vreo 3 minute după care se scot czu paleta de spumă.

Supa o putem consuma împreună cu câteva crutoane.

×