Pentru supa de măcriș cu găluște avem nevoie de următoarele ingrediente:
500 g de măcriș
200-300 ml de smântână
unt sau ulei
o ceapă roșie mijlocie
făină
zahăr
sare
un ou
griș
Spălăm bine frunzele de măcriș iar cozile le rupem după care le tocăm mai grosier.
În ulei sau untul topit călim 2 linguri cu făină peste care punem ceapa tocată mărunt iar la urmă adăugăm și măcrișul. Ținem pe foc și amestecăm aproximativ vreo 2-3 minute până când frunzele s-au pătruns. În acest moment adăugăm apă în timp ce amestecăm astfel încât să nu apară cocoloașe de făină. Adăugăm sare, zahărul și smântâna.
Oul îl batem într-un castron cu sare și piper. Adăugăm atâta griș cât să obținem găluști nici tari nici prea moi. Amestecul ar trebui să aibă consistența unei smântâni mai groase.
După ce lăsăm aluatul să se odihnească pentru câteva minute punem cu o lingură găluștile la fiert în supă și mai ținem la foc încă vreo 5-6 minute până ce găluștile s-au umflat frumos.