Chiar dacă femeile nu au voie să intre la Muntele Athos, rețetele Sfântului Munte ajung uneori până la ele. Mai ales când un preacuvios părinte, cum e Părintele Epiphanios, de la Mylopotamos, se-ncumetă să scrie o carte de bucate, împărtășind astfel și lumii de dincoace felul de a găti mănăstiresc. Supa de pește dreasă cu ou și lămâie, de la Mănăstirea Iviron a ajuns, prin intermediul unei astfel de cărți de bucate, și la noi. Cum se face?
Ai trebuință de: 2 kg de pește, 2 cepe, 2 morcovi, 2 dovlecei, 6 ouă, 3 lămâi, 3 cești mici de orez, o lingură de unt, puțin undelemn, puțină brânză feta.
Se curăță peștele (cei mai indicați sunt tonul și codul) și se spală, apoi se porționează în bucăți egale de mărime potrivită. Se curăță legumele, se spală, se taie morcovii în sferturi, dovleceii în felii, iar ceapa se crestează. Se pune apa la fiert, iar când clocotește se adaugă legumele și se fierbe la foc potrivit. Când sunt pe jumătate fierte,..........
Citește mai departe detaliile rețetei de Supă de pește dreasă cu sos de ou și lămâie