În decembrie 2004, românii făceau, în premieră, cunoştinţă la TVR 2 cu un bucătar blond, tânăr şi haios: Jamie Oliver. Documentarul, prezentat atunci în exclusivitate la TVR 2, a fost tradus "Poftă bună!", fiind primul din lunga serie care a continuat la acest post de televiziune.
De-a lungul anilor, documentarele cu şi despre Jamie Oliver au venit cu noi sezoane. Au fost episoade care s-au axat pe sugestii şi reţete pentru diverse ocazii, dar au fost şi documentare care au urmărit îndeaproape multitudinea de activităţi în care Jamie s-a implicat. Pe măsură ce popularitatea lui internaţională a crescut şi activităţile lui Jamie s-au extins, subiectele au căpătat diversitate, românii urmărind săptămânal "aventurile" reale ale unui personaj care a spart tiparele oricărei vedete tv.
În primăvara acestui an, TVR 2 a difuzat un nou sezon din Bucătăria lui Jamie - unul dintre cele mai recente şi ambiţioase proiecte marca Jamie Oliver: întoarcerea la o hrană simplă, ecologică, obţinută prin eforturi proprii şi iată că din această toamnă, mai precis de la 30 octombrie, Jamie revine la TVR 2 cu un nou sezon şi cu o nouă abordare: ministru al hranei sănătoase (în fiecare vineri, de la ora 21:00).