BUCATARIA SI DRAGOSTEA
ANDRADA FLORIA
"Dragostea exalta vitalitatea pana la temeritate si eroism, dand si sufletelor timide sonoritati de trambita. Lirismul dragostei e, de fapt, o epopee sufleteasca pentru cei stapaniti de el"
Ionel Teodoreanu, Lorelei |
A sosit momentul cand toate lucrurile asa-zis "importante" din vietile noastre nu isi mai justifica locul esential, cand trupul si sufletul refuza cu incapatanare sa se mai inchine si sa se mai daruiasca altcuiva decat iubirii. Este Ziua indragostitilor si de aceea toate simturile inceteaza sa slujeasca alti zei..., aduc ofrande unei singure icoane, aceea in care El si Ea se privesc in ochi, si... atat... Pentru ca nu e nevoie de nimic mai mult ca sa-ti dai seama cat de mult iubesti.
DOAR O CLIPA. Da, este clipa aceea - fiindca atat pare, cat o clipa - cand nu mai conteaza nici cati ani ai, nici cati copii, nici cate datorii si, mai ales, nici cate griji ai. De Ziua indragostitilor nu vrei nimic altceva decat sa stii ca iubesti si ca exista cineva, langa tine, care simte la fel sau poate chiar putin mai mult decat tine... (fiecare dintre noi spera, undeva, in adancul sufletului, sa fie adorat si dezmierdat). Este adevarat ceea ce se spune, ca nu trebuie sa existe o singura zi in an care sa celebreze dragostea. Ca nu este "permis" ca 364 de zile pe an sa uitam ca avem pe cineva langa sufletul nostru, iar pe 14 februarie sa sarbatorim ca si cum am fi cei mai indragostiti oameni de pe pamant. Intr-adevar, dragostea nu are voie sa cunoasca limita timpului, a spatiului sau a grijilor noastre cotidiene. Insa, daca avem macar o zi pe care sa o putem considera perfecta din toate punctele de vedere, atunci se poate spune ca am gasit Fericirea. Si ce altceva mai mult ar putea cineva sa isi doreasca? Dar trebuie sa simti clipa asta... ca si cum... ai fi primit pentru o zi aripile pe care ti le-ai dorit dintotdeauna si poti zbura printre norii grei de zapada. Nu este acesta cel mai frumos vis? Si pentru ca visele frumoase fac viata sa merite traita, este un fel de datorie (care nu este impusa de canoane, dar care trebuie sa vina dinlauntrul nostru) sa facem tot ceea ce este posibil pentru ca visele sa se apropie cat mai mult de realitate.
Citește pe Antena3.ro
SENZATIA DULCE. Au ales un fel de mancare dulce, usor, cu nume sugestiv, pentru ca nici trupurile, nici sufletele sa nu se ingreuneze in vreun fel... Asa incat sa poata sa zboare impreuna printre norii noptii.
Este o combinatie de aciditate si dulceata, cu un parfum intens care duce cu gandul la un pacat⦠de la inceputuri⦠Iar gerul iernii piere in fata miezului galben al tropicelor, ascuns sub coaja aspra a fructului.
Pentru ca pasiunea are aceasta calitate: poate face din frig - cald, iar zapada o poate transforma intr-o ploaie calda pe care cei doi o lasa sa cada peste trupurile goale. Undeva pe malul oceanuluiâ¦
SENTIMENTUL UNUI FRUCT
|
Un foc arzand in soba, lumanari, parfum, acorduri de chitara si... fructe ce aprind pasiunea. Acesta este preludiul perfect pentru o seara romantica - fructele pasiunii tachineaza simturile, le tenteaza, imaginatia ti-o transforma in flacari nemistuite. Si te scufunda intr-un sentiment profund de bunastare. Secole de-a randul, scriitori si filozofi au dezbatut subiectul delicat al relatiei misterioase care exista intre ceea ce mancam si ceea ce se petrece intre cearsafurile fine. Poate ca acum, de Ziua indragostitilor, este momentul sa uitati de problemele de cuplu si sa dati, mai bine, o fuga pana la piata. Pentru ca aici veti gasi cheia succesului in cuplul dumneavoastra, fructul pasiunii. Fructele pasiunii au fost cultivate, timp de mii de ani, de azteci, de incasi si de alti nativi din sudul Americii. Iar astazi fac deliciul vietii de cuplu.
PASIUNE INFLACARATA
Turnati in tava o jumatate sau trei sferturi de cana de apa si apoi introduceti la cuptor pentru o jumatate de ora. Dupa ce s-a facut, scoateti vasul din cuptor si, cu o lingura, turnati peste fructe sucul care s-a format. Apoi acoperiti si puneti la frigider. La servire, trebuie sa puneti cate 3-4 jumatati de fructul pasiunii pe fiecare farfurie. Deasupra puneti cate o lingura plina de frisca. Puteti sa decorati totul cu cateva migdale maruntite. |