x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Tarie americana adusa in Romania

Tarie americana adusa in Romania

de Veronica Guzun    |    13 Sep 2005   •   00:00
Tarie americana adusa in Romania

Whisky-ul este o bautura mai putin consumata de romani. Tariile nationale ne sunt mai aproape de suflet. Insa degustarea organizata de Consiliul pentru Bauturi Spirtoase Distilate al Statelor Unite a atras multi curiosi.

Whisky-ul este o bautura mai putin consumata de romani. Tariile nationale ne sunt mai aproape de suflet. Insa degustarea organizata de Consiliul pentru Bauturi Spirtoase Distilate al Statelor Unite a atras multi curiosi.

Am putea spune ca evenimentul de la Howard Johnson Grand Plaza Hotel a fost organizat "in sanul familiei", printre invitati numarandu-se barmani, reprezentanti ai firmelor americane producatoare de whisky, proprietari de restaurante si cluburi, dar si cativa reprezentanti ai presei. Eroii principali au fost Burbon si Tennessee Whisky. "Vrem ca oamenii sa bea mai bine, nu mai mult", a declarat Frank Coleman, vicepresedintele Consiliului pentru Bauturi Spirtoase Distilate. Invitatul de seama al serii, Chris Morris, producatorul Jack Daniel’s Tennessee Whiskey, a tinut un discurs despre istoria bauturii traditionale americane. Si cum nu poti sa intelegi ce este o bautura de calitate daca nu o gusti, el a invitat audienta sa deguste din mostrele puse la dispozitia oaspetilor. Totusi evenimentul a fost organizat sub sloganul "Va rugam sa savurati produsele noastre cu responsabilitate". In cadrul seminarului au avut loc o lectie de mixologie, arta prepararii cocteilurilor, si o demonstratie culinara. Toate retetele au avut ca ingredient comun whisky-ul.

AROME. Desi preparate dupa aceeasi reteta, fiecare sortiment de whisky are personalitate proprie. Calitatea granelor din care se prepara bautura dublu distilata, modul in care acestea au fost prajite, apa folosita, modul de fermentare si modul de distilare, precum si conditiile de maturare sunt cele sase secrete pe care le detin si le respecta producatorii cand pregatesc aceasta licoare, dandu-i caracter si nerv. Whisky-ul poate fi usor, condimentat sau robust. Cu varsta, el devine mai sofisticat, mai rotund si mai elegant. Aromele ce "imbraca" aceasta bautura pe cat sunt de diferite pe atat sunt de complementare. In whisky pot fi recunoscute note florale, de fructe, de condimente, de cereale si de lemn. Toate impreuna dau parfum unui whisky de calitate.

×
Subiecte în articol: gastronomie