Fiindcă problema dulciurilor e cea mai spinoasă când vine vorba de mâncat sănătos și slăbit sau păstrat silueta, am zis să vă dau din când în când exemple de dulciuri care să respecte toate criteriile despre care vorbesc de obicei, adică să evite făina albă, zahărul rafinat și combinațiile alimentare proaste. Fiindcă da, se poate.
Azi, o rețetă de tartă cu ciocolată, fără pic de zahăr rafinat sau făină, simplu de făcut și care nu necesită coacere. De asemenea, este bună și pentru cei cu intoleranță la gluten sau lactoză dar și pentru vegetarienii care nu se ating nici de ouă.
Ingrediente:
Pentru blat:
– 1 cană și ½ cu caju crud
– 3 banane
– 2 linguri cu zahăr de cocos
– 2 linguri cu pudră de cacao
– 1 vârf de sare de mare
Pentru crustă:
– 1 cană cu alune crude
– 6 curmale decojite
– 2 linguri cu fulgi de cocos
– 1 lingură cu ulei de cocos
– 1/8 linguriță sare de mare
Pentru topping:
– ¼ – ½ fulgi de cacao