Cu o conservă de ton şi câteva lucruri de prin cămară putem face o cină rapidă şi gustoasă
Pentru această reţetă avem nevoie de următoarele ingrediente:
un căţel de usturoi, tocat fin
sucul de la o jumătate de lămâie
o conservă de ton, de preferat în ulei, dar pe care îl scurgem
60 de grame de ceapă roşie tocată
60 de grame de măsline negre tocate
2 linguri cu capere
2 linguri cu pătrunjel verde sau busuioc tocat
sare
10 linguriţe cu unt de cu 82% grăsime
Cum procedăm
Într-un bol punem usturoiul tocat pe care în mai strivim cu lingura. Adăugăm zeama de lămâie şi 5 linguri cu ulei de măsline. Adăugăm tonul, ceapa, măslinere, caperele şi verdeaţa după care amestecăm totul bine de tot după care adăugăm untul. În acest moment putem să folosim blenderul manual pentru a obţine o pastă cremoasă. În timp ce mixăm putem să mai adăugăm 4 linguri cu lei de măsline pentru a aobţine o pastă pufoasă. Verificaţi dacă mai este necesară sare sau zeamă de lămâie.
Pasta se serveşte pe felii de pâine proaspătă cu salată de roşii.