x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Topul celor mai atractive orașe europene la mâncarea din restaurante

Topul celor mai atractive orașe europene la mâncarea din restaurante

24 Iul 2022   •   09:10
Topul celor mai atractive orașe europene la mâncarea din restaurante

Atena, Belgrad și Sofia se află pe primele locuri în clasamentul celor mai bune oraşe europene la mâncarea în restaurante, arată un studiu publicat pe site-ul uswitch.com.

Cercetarea s-a bazat pe date din TripAdvisor pentru 235.000 de restaurante, după mai multe criterii: mâncare vegetariană, cafenele, pub-uri, fast food, gustări, preţ mediu şi număr de restaurante. A fost creat un index care a calculat un scor în funcţie de aceste informaţii. Media ponderată pentru fiecare oraş şi fiecare restaurant a fost calculată în funcție de numărul de restaurante şi recenzii. Rezultatul este mai ridicat dacă un oraş are un rating mai ridicat şi preţuri mai scăzute. Oraşele au fost clasate folosind un rang procentual.

Pe primul loc în Europa se află Atena cu 76 de puncte, urmată de Belgrad 63 de puncte şi Sofia 100 de puncte. Clasamentul continuă cu Tirana, Valletta, Lisabona, Vilnius, Bratislava, Zagreb şi Bucureşti.

Capitala Bulgariei se află pe primul loc la cafenele cu 9,19 puncte din 10, urmată de Bucureşti şi Atena. Totodată, Sofia se află pe locul doi, după Skopje, la restaurantele de tip fast food cu 9,02 din 10.

Sofia ocupă locul 6 în cele mai bune capitale pentru gustări, cu 8,81 puncte din 10), după Tirana, Atena, Zagreb, Valetta, Lisabona şi urmată de Belgrad, Skopje, Praga şi Bratislava. Aceasta se plasează pe locul 8, cu 8,68 puncte din 10, pentru restaurante cu opţiuni vegetariene, urmată de Praga şi Riga.

Dar Sofia nu apare în primele 10 cele mai ieftine capitale europene la prețurile mâncării, în top aflându-se Skopje, Belgrad şi Bratislava. Costul mediu al mâncării la Sofia este de 24,51 dolari.










Ştire selectată de BTA pentru promovare şi publicare de către AGERPRES, fără intervenţie pe text, conform acordului de colaborare dintre agenţii.

×
Subiecte în articol: mancare restaurante