De mic copil mi-a plăcut zahărul, l-aș fi pus în orice, de la tocănițe la ciorbe drese cu smântână. Rețeta ce urmează am făcut-o măcar o dată la sărbători. E tortul de mere al zilelor de vară și de toamnă.
Dar drept e că prima dată îl gătea bunică-mea cu „merele de Sânpetru” - dulci-dulci, de adunau toate viespile pe lângă ele. Dar... e reteta care imbie orice om in bucatarie, fie ca-i mai firav ori mai bine facut, fie ca-i copil «de țâță» ori om in «tătă firea» trecut prin viata si prin locuri. Nu-i greu, da e tare gustos.
Cum se pregatește prajitura asta minunata?
Din cuibarul zburatoarelor se iau vreo 6 oua, asa, potrivite. Vreo zece linguri de zahar, vreo 4-5 mere frumoase si jumatate de kil de lapte va ajung deocamdata.
Doua linguri de zahar le ardeti intr-o cratita nepretentioasa, de fonta. Pana se topeste minunea dulce a naturii, luati ouale si le bateti cu zahar, nici prea incet, dar nici prea iute, asa, cat sa fie armonie. Dupa ce incepe sa se inchege,............