Tradiţionala şuncă spaniolă, "jamón ibérico" produsă de Cinco Jotas, îşi va face debutul la Hollywood şi va fi marea atracţie a meniului de la petrecerea organizată după gala premiilor Oscar, cunoscută sub numele de Governor's Ball, a informat Academia citată sâmbătă de EFE.
"Nimeni nu pregăteşte mai bine jamon-ul ca Spania, iar cel propus de Cinco Jotas este cu adevărat special", a declarat maestrul bucătarul austriac, chef Wolfgang Puck, care de 25 de ani se ocupă de meniul evenimentului.
"Este absolut perfect. Invitaţii se vor simţi ca în cel mai bun restaurant din Spania. Este un cadou. Este prima oară când îl aducem de la această firmă, dar nu va fi şi ultima", a asigurat el. În 2011, Academia de Arte şi Ştiinţe Cinematografice a cheltuit 54.000 de dolari pe 90 de jamboane întregi de la o altă marcă spaniolă.
Academia a precizat că sunt pregătite cinci jamboane întregi disponibile pentru cei 1.500 de invitaţi de la petrecere, deşi María Castro, responsabila cu comunicaţiile a firmei Cinco Jotas, a subliniat că au fost aduse în total zece, pentru a suplimenta eventuala cerere.
Jamon-ul va fi servit pe mici platouri alături de alte opţiuni, precum conopidă caramelizată, stafide aurii, caju, migdale, pere asiatice, salată de grapfruit, brânză burrata şi frunze de rucola.
Vor fi serviţi şi 7,5 litri de vin desert Pedro Ximénez, potrivit Academiei. Vinurile obţinute din soiul de struguri din care este făcut (Pedro Ximenez) sunt folosite pentru a îndulci sherry-urile spaniole şi sunt rar scoase pe piaţa comercială.
Ca platouri calde sunt propuse clasicul meniu Puck cu cartof copt umplut cu caviar, plăcintă de pui cu trufe negre, muşchi de vită wagyu (sunt pregătite 240 de kilograme) şi o amplă gamă de sushi, stridii, fructe de mare şi deserturi delicioase.
Nu vor lipsi nici platourile tradiţionale cu pizza artizanală (400) şi deja clasicile figurine din ciocolată reprezentând silueta "unchiului Oscar"