x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Un dulce din bucătăria italiană, Pannacotta

Un dulce din bucătăria italiană, Pannacotta

13 Apr 2016   •   17:37
Un dulce din bucătăria italiană, Pannacotta

Chiar dacă acest desert este la mare căutare în restaurantele la modă, rețeta este una de dificultate medie și nu cere mai mult de 30 de minute.


Pentru panacotta avem nevoie de următoarele ingrediente:


un litru de lapte,
un litru de smantana dulce,
15 gr. zahar,
6 foi de gelatina (7 grame de gelatină),
un baton de vanilie (sau o linguriță și jumătate de esență de vanilie)


Cum procedăm


Se pun pe foc smântâna, zahărul, batonul de vanilie și laptele. Când încep să fiarbă, luați recipientul de pe foc și lăsati-l să se răcească, însă înainte scoateți batonul de vanilie.


Dizolvati gelatina separat cu apă fiartă, lăsați să se răcorească și amestecați cu crema. Combinați crema pe care ați preparat-o la început cu gelatina dizolvată după care anestecăm turnăm în cupe și le punem la rece.

 

×
Subiecte în articol: reteta pannacotta