Muraturile care au inceput sa faca floare pot fi "salvate" de la alterare folosind urmatoarele solutii: capacul vasului, greutatea de deasupra muraturilor si marginea vasului se spala cu apa clocotita.
Pentru ca maslinele sa nu fie atat de sarate, se inteapa in cateva locuri si se fierb, asezandu-se la fiert in apa rece. Dupa primul clocot se arunca apa, se toarna alta si se lasa sa fiarba din nou. Se repeta operatia de cateva ori, dupa care se stropesc cu ulei si cu otet, in functie de preferinte.
Boabele de cafea isi pastreaza aroma daca se prajesc in doua etape: in prima etapa se prajesc numai pana ce capata culoarea brun-deschis, apoi se presara peste boabe zahar pudra. In cea de-a doua etapa se prajesc pana ce zaharul pudra se topeste si se acopera fiecare bob de cafea cu o pelicula subtire. Aceasta pelicula impiedica pierderea aromei naturale a cafelei.
Rosiile moi se pot intari daca se lasa timp de 2-3 ore la rece in apa cu sare.
Mierea de albine zaharisita, pentru a-si reveni complet, se tine pe baia de aburi, dupa care se toarna intr-un alt borcan si se acopera cu capac sau celofan.
Cojile de rosii, ramase de la bulion, nu trebuie aruncate. Se vor pune la uscat la umbra si se vor pastra in saculeti de tifon. Iarna, supa sau ghiveciul vor avea gust foarte bun prin introducerea unui pumn de coji de rosii uscate.
Perisoarele se formeaza cu mana in apa rece pentru a nu se lipi de mana.
TOP articole pe Jurnalul.ro:
-
-
-
-
-