x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Utilizări incredibile ale laptelui expirat în casă și grădină

Utilizări incredibile ale laptelui expirat în casă și grădină

de Redacția Jurnalul    |    06 Noi 2023   •   19:30
Utilizări incredibile ale laptelui expirat  în casă și grădină
Sursa foto: Unsplash

Laptele este un aliment consumat adesea și inclus în compoziția mai multor alimente. Astfel că este păcat să-l aruncăm atunci când expiră iar vestea bună este că sunt soluții pentru utilizarea acestuia și după expirare.

Însă este nevoie de atenție deoarece poate fi periculos pentru sănătate să fie consumat după ieșirea din termenul de valabilitate. Laptele expirat poate provoca intoxicații alimentare și alte probleme pentru sănătate. 

Există însă câteva metode pentru a fi folosit și după expirare. Prin urmare, este indicat să fii atent la coagularea și separarea grăsimilor din lapte. Dacă s-a coagulat ori observi bucăți solide, este mai bine să nu-l consumi.

Dar poate fi folosit în scopuri nealimentare, cum ar fi curățarea obiectelor de argint ori îngrijirea plantelor datorită proteinelor și grăsimilor pe care le conține. Prin urmare, laptele poate fi benefic pentru plantele de grădină datorită calciului, astfel că poate fi folosit ca îngrășământ. Mai mult, laptele mai conține proteine, zahăr și vitamina B. Amesteci o parte lapte cu nouă părți de apă și uzi plantele cu această soluție pentru a crește mai sănătoase și mai puternice. 

 

×
Subiecte în articol: lapte expirat argint plante