x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar "Viaţa e cât de periculoasă vrei tu să fie"

"Viaţa e cât de periculoasă vrei tu să fie"

de Roxana Ioana Ancuta    |    24 Apr 2009   •   00:00
"Viaţa e cât de periculoasă vrei tu să fie"

Viziunea lui Puya despre România, în noul său album

Ai lansat un nou album, "Românisme". Care-i povestea acestui material muzical?

Albumul era gata de ceva vreme, însă nu am putut să găsesc un single care să mă mulţumească, aşa că am vrut să experimentez.

Un tip din Timişoara, pe care nu îl cunoşteam prea bine, George Hora, mi-a trimis nişte instrumentale, eu m-am suit în maşină şi am plecat până acolo să văd ce iese. Într-o oră de studio am făcut "Undeva-n Balkani". Iar după trei zile, aveam cinci piese gata. Eram sigur că e ceea ce trebuie!

 

S-a anunţat că o dată cu lansarea acestui disc, marchezi o schimbare totală de stil. Este adevărat? Ţi-ai schimbat stilul muzical?

Toată lumea mă înebuneşte cu chestia asta... Nu aş putea să schimb stilul muzical pentru că doar muzica hip-hop mă reprezintă. Ce pot să fac e să îl îmbunătăţesc, să inovez. Este normal ca după 11 ani de când am lansat "Tupeu de borfaş" să vreau altceva, nu?

 

Corect, dar nu trebuie să te simţi agasat de această "chestie", atâta vreme cât asta scrie în materialul de promovare a noului tău album J. Revenind... toate piesele tale au mesaje sociale. Care ar fi cel mai dur mesaj pe care l-ai transmite politicienilor?

M... şi se termină în "e" în caz că nu te prinzi.

 

Lăsând asta la o parte, ce faci în afara faptului că te dedici muzicii? Ce faci când nu faci nimic?

Dorm, probabil, sau mă relaxez cu prietenii.

 

Viaţa voastră, a celor care reprezintă lumea hip-hop, dincolo de muzică, este la fel de gri, să-i spunem, "de periculoasă" precum o zugrăviţi în piesele pe care le promovaţi?

Cred că te gândeşti la nişte stereotipuri create în jurul muzicii noastre... Viaţa e cât de periculoasă vrei tu să fie. Dacă cineva mă bănuieşte că mint cu ceva în ceea ce spun în melodii, îl invit în studio să îşi spună părerea la microfon, dacă ştie altă variantă.

 

Românisme
Albumul "Românisme" (produs de MediaPro Music şi care e pe piaţă de la începutul lunii aprilie) pune în muzică şi versuri viziunea proprie a lui Puya legată de România şi români, în 12 piese, şi un intro ce atrage atenţia prin sound-ul revoluţionar ce duce cu gândul la hip-hop-ul American. Materialul reprezintă prima parte a unui dublu album, al doilea urmând să fie lansat în toamna acestui an.

×
Subiecte în articol: vedete