Nu toată lumea este încântată să mănânce vinete cu toate că acestea nu conţin prea multe calorii însă sunt foarte bogate în antioxiadanţi.
Pentru această reţetă avem nevoie de următoarele ingrediente:
2 vinete
4 căţei de usturoi
2 linguri cu ghimbir tocat fin
2 roşii mari
4 linguri cu ulei de măsline
o lingură de curry
o lingură cu pudră ce scorţişoară
2 lingher de chimen
1 lingură zahăr tos
10 cl de lapte de cocos
sare
Cum procedăm
Curăţăm vinetele sub apă rece şi le uscăm. Curăţăm şi tocăm fin usturoiul şi ghimbirul.
Tăiem coada vinetelor după care le tăiem în cuburi.
Spălăm roşiile şi le tăiem bucăţi.
Încălzim uleiul într-o cratiţă şi punem vinetele. Adăugăm roşiile apoi usturoiul şi mirodeniile, apoi laptele de cocos şi sarea. Amestecăm bine şi după 5 minute adăugăm, în sfârşit, laptele de cocos.
Acoperim cratiţa şi lăsăm să fiarbă la foc mic timp de 20 - 30 de minute, amestecând din când în când.
Acest fel de mâncare se serveşte călduţ sau rece cu pâine proaspătă ori orez fiert.