● Mod de preparare:
1 Carnea de vită se spală, se taie cuburi şi se pune într-un bol. Se toarnă deasupra oţetul, vinul alb, sare şi piper după gust.
2 Se adaugă câteva rondele de ceapă, morcovi şi ţelină, se presară câteva frunze de busuioc şi se amestecă.
3 Se acopertă cu folie alimentară şi se introduce la rece pentru minimum două ore, amestecând din când în când. Restul legumelor curăţate se taie felii sau cuburi şi se călesc în puţin ulei.
4 Se adaugă sucul de roşii, puţină apă, sare şi piper. Se fierb 20 de minute, se opreşte focul şi se presară busuioc tocat.
5 Carnea de vită se pune într-o cratiţă cu marinata şi restul de ulei şi se prăjeşte până scade aproape tot sosul şi carnea poate fi pătrunsă cu o furculiţă.
6 Porumbul se fierbe, se taie bucăţi şi se pune pe farfurie alături de legumele şi carnea de vită, presărându-se cu busuioc tocat.
● Sfat: Se servesc ca atare sau cu o garnitură de piure de conopidă.
● Băutura: Pinot Noir
Citește pe Antena3.ro