x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Elisa Maxim, câștigătoarea “Ie, Românie” – Moldova, urmează cursurile unei școli de bucătari

Elisa Maxim, câștigătoarea “Ie, Românie” – Moldova, urmează cursurile unei școli de bucătari

14 Apr 2018   •   12:10
Elisa Maxim, câștigătoarea “Ie, Românie” – Moldova,  urmează cursurile unei școli de bucătari

Elisa Maxim (16 ani), din comuna Tudora, județul Botoșani, a câștigat aseară finala “Ie, Românie” – Moldova, prezentată la Antena 1 de Mircea Radu.

Cea mai frumoasă fată din Moldova este pasionată de dansurile populare, dar  urmează și cursurile unei școli de bucătari. De asemenea, Elisa este o mare iubitoare a tradițiilor și valorilor românești.

Apreciez tradițiile și valorile noastre și cred că ar trebui să le ducem mai departe. Cred că toți tinerii ar trebui să aibă un costum popular sau măcar o ie în dulap”, spune aceasta.

Moldovencele sunt frumoase, istețe și joviale, proaspete, charismatice. Cred că va fi cea mai grea gală de până acum”, spunea jurata Andreea Bălan la începutul finalei, și așa a și fost.

Cele două vedete care au avut misiunea să descopere cele mai frumoase fete din Moldova, Ozana Barabancea și Gelu Voicu, au adus pe scena căminului cultural din Vorona cele mai mândre fete pe care le-au găsit în localitățile Tudora, Cristești și Vorona, județul Botoșani. Șase dintre ele au intrat în finala jurizată de Andreea Bălan, Nicolai Tand și Cosmin Seleși, veniți special de la București.

În finală, cele mai mândre șase fete de la sat s-au întrecut în probe dintre cele mai diverse, într-un spectacol savuros din care n-au lipsit tradițiile, umorul, muzica și dansul. Fetele au avut de trecut proba de dicție, de talent artistic, proba de gătit, de defilare cu măști, dar și de defilare în costum popular, precum și o probă rurală, desfășurată în aer liber.

Câștigătoarea serii a fost aleasă Elisa Maxim, o tânără de 16 ani, descoperită de Gelu Voicu, în comuna Tudora.

De asemenea, cei trei jurați de la București au desemnat și cel mai talentat localnic. De fapt, cele mai talentate localnice pentru că, de data aceasta și în mod excepțional, premiul a fost acordat pentru două concurente: Adelina Loghin, care a interpretat cu multă emoție o baladă, și Bianca Ostaci, care i-a uimit pe jurați cu un număr de contorsionism.

Săptămâna viitoare, caravana „Ie, Românie”, condusă de Mircea Radu, ajunge pe minunatele plaiuri ale Crișanei, în căutare de alte fete frumoase și talente autentice.

×
Subiecte în articol: Ie, Românie