x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Exclusiv. Vânătorii de mituri, cele mai tari momente. Adam şi Jamie ne spun care au fost episoadele lor preferate din ultimii 10 ani

Exclusiv. Vânătorii de mituri, cele mai tari momente. Adam şi Jamie ne spun care au fost episoadele lor preferate din ultimii 10 ani

04 Iul 2013   •   18:44
Exclusiv. Vânătorii de mituri, cele mai tari momente. Adam şi Jamie ne spun care au fost episoadele lor preferate din ultimii 10 ani

Discovery Channel sărbătoreşte în weekend-ul 6 - 7 iulie 10 ani de când a luat naştere programul care a demontat cele mai răspandite şi controversate mituri urbane din toata lumea – ”Vânătorii de mituri”.  Motiv pentru Discovery Channel să difuzeze, pe 6 şi 7 iulie, cele mai trăsnite experimente din primele 8 sezoane ale emisiunii. Şi pentru noi să-i întrebăm.. care au fost episoadele favorite...

■ Adam Savage: "Filmarea cu Preşedintele Obama, la Casa Albă. Cu câţiva ani în urmă, administraţia Obama a venit în întâmpinarea programului “Vânătorii de mituri”, pentru a ne ajuta să impulsionăm iniţiativa STEM (Science, Technology, Engineering and Math – Ştiinţă, Tehnologie, Inginerie şi Matematică). Am filmat un episod legat de Preşedintele Obama, apoi am mers la Casa Albă şi am filmat cu însuşi Preşedintele, în biblioteca de la Casa Albă. Un momentul cu totul bizar şi absolut uimitor ! Când stai la un pas de Preşedinte şi ai un schimb de replici cu el, te încearcă un sentiment ireal."

■ Jamie Hyneman: “ Au fost multe momente memorabile, dacă vorbim despre “injecţii de adrenalină”... Nu cu mult timp în urmă, am traversat cu motocicleta un lac. E un lucru pe care chiar nu ţi-l poţi închipui, habar n-ai cum o să fie. Era o motocicletă de teren ridicol de rapidă şi extrem de uşoară. Ei bine... Ideea era că poţi să mergi pe suprafaţa apei cu un asemenea motor, nu fiindcă îţi iei un avânt mai mare, ci pentru că anvelopele, când ating apa, încep să se comporte ca nişte schiuri, iar motocicleta te propulsează înainte. E o chestie... M-am urcat pe motocicletă şi abia dacă eram în stare s-o controlez pe uscat, pe porţiunea de teren pe care mi-am luat avânt. Am accelerat cu speranţa că o să fie bine... A fost o experienţă cu totul extraordinară !”

■ Kary Byron:
“Automobilul-rachetă, Partea 1: "Chevrolet cu reacţie”. Unele dintre momentele mele preferate sunt în primele episoade ale seriei, fiindcă pe atunci încă nu apucasem să văd mii de explozii şi totul mi se părea demenţial. Episodul cu maşina “cu reacţie” JATO... Eu nu apăream în cadru, dar îi urmărisem pe Jamie şi Adam până în deşert, fiindcă lucram pe atunci în atelierul lui Jamie. Când am văzut maşina JATO demarând pentru prima dată, când am văzut cum toată lumea chicotea şi era în al nouălea cer, mi s-a părut un moment uluitor ! Am simţit că urma să înceapă ceva cu totul şi cu totul demenţial ! Şi nu-mi venea să cred că sunt şi eu acolo, ca să văd totul cu ochii mei. A fost ceva cu totul deosebit !"

■ Jamie Hyneman:
“Tot "Chevrolet cu reacţie "! La începuturile seriei, a fost prima maşină dotată cu “rachete”. Din elicopter, am pilotat prin radio-control o maşină de mărime obişnuită, echipată cu rachete... Nu uitaţi, era chiar primul episod din întreaga serie care intra în emisie ! Noi acumulaserăm amândoi ceva experienţă în domeniul efectelor speciale până atunci, dar nimic care să se compare cu aşa ceva... Încă mi se pare unul dintre cele mai tari momente din întreaga experienţă a “Vânătorilor de mituri”. Mă uitam la chestia aia care lua viteză în depărtare, ca un fel de animal sălbatic... Mi s-a părut absolut hilar !” –

■ Grant Imahara: "Maşina JATO: Misiune îndeplinită”. Momentul când am urmărit Maşina JARO în viaţa reală, în cel mai recent episod în care am reluat acest mit... Nu am participat personal la primele două momente cu această maşină, dar am lucrat la acest episod şi, deşi nu mă aşezasem eu, fizic, la volan, mi s-a părut un moment uimitor ! A fost de faţă întreaga echipă, ceea ce se întâmplă destul de rar, aşa încât mi se pare foarte firesc că ăsta e episodul cu care începem în forţă aniversarea a 10 ani de “Vânătorii de mituri”. E un episod cu adevărat special."

■ Tory Belleci:
"Supravieţuire ca pe ‘Titanic. Există o mulţime de momente incredibile. De curând, am testat cu un tip o placă de surf echipată cu rachete. Tipul respectiv locuia în California şi era surfer. După o vreme s-a mutat în zona vest-centrală a SUA, dar i s-a făcut dor de surfing, aşa că s-a decis să iasă pe lac cu placa de surf, să lege nişte rachete de ea şi să traverseze lacul. Noi am construit placa de surf, am legat de ea nişte rachete, iar asiguratorul nostru a fost de acord să încerc şi eu dispozitivul, aşa că am avut şansa să mă dau cu această placă. A fost probabil una dintre cele mai demenţiale chestii pe care le-am făcut în acest program."

■ Adam Savage: “Un zbor alături de Blue Angels. Am zburat de trei ori în două zile cu Blue Angels. Am stat pe locul din spate al unui avion F/A-18 Hornet. Personal, am un stomac cam slab... Aşa încât, fiindcă am depăşit de şapte ori viteza sunetului şi am ajuns de trei ori la 7,5G, eu am vomitat în total de cinci ori. Am vomitat şi apoi am şi leşinat, dar nimic din toate astea nu mi-a micşorat câtuşi de puţin sentimentul că a fost extraordinar să pot zbura alături de asemenea piloţi."

■ Kari Byron: “Aruncarea din elicopter a maşinii de lux: "Derby-ul demolărilor" Urma să aruncăm un automobil de lux dintr-un elicopter. Eu eram în elicopter, încercam să lansez maşina, iar în acelaşi timp Grant şi Tory pilotau prin telecomandă o maşină prin deşert. Şi încercam să le facem pe ambele să ajungă în punctul X. Îmi amintesc că a fost unul dintre acele momente când îţi spui: “Doamne, Dumnezeule !” Asupra noastră plutea o presiune uriaşă. Logistic vorbind, testarea acestui mit era extrem de dificilă... Iar când am văzut că ne-a ieşit... Când am ajuns jos şi am coborât din elicopter, am fugit unii spre alţii şi am început să ne îmbrăţişăm şi să ţopăim în cerc... Arătam poate cumva caraghios, dar a fost un moment de fericire pură !”

■ Grant Imahara: “ Tot... "Derby-ul demolărilor”. Aruncam o maşină dintr-un elicopter, dar în acelaşi timp la sol gonea o altă maşină... Imaginile erau pentru o reclamă, dar ideea de bază era că acea maşină de lux nouă trebuia să aibă o acceleraţie atât de extraordinară, încât să fie mai rapidă decât forţa gravitaţiei. Kari era într-un elicopter de marfă, cu un BMW în mărime naturală, iar eu şi Tory eram într-un alt elicopter, urmărind o maşină similară pe care eu, stând pe bancheta din spate a elicopterului, o pilotam prin radio. Cât de multe lucruri urmau să se sincronizeze ca să putem testa acest mit... Totul trebuia să se întâmple fix în acelaşi timp şi să ne iasă perfect, ca să putem testa mitul. A fost o experienţă memorabilă, dar şi un lucru pe care nu sunt convins că am mai reuşi să îl repetăm !  (râde)

■ Tory Belleci: “Zombie ! (n.r episod încă nedifuzat) De curând am testat nişte mituri cu zombie. De mic copil, eu sunt un mare fan al acestor mituri. “Noaptea morţilor vii”... Sunt un adevărat fanatic când e vorba despre filme cu zombie. Aşa încât a fost un moment incredibil când ne-am propus să testăm mituri cu zombie şi ne-am trezit cu mai bine de 200 de voluntari cu machiaje şi costume speciale, care arătau chiar ca nişte zombie. Ştiam că nu e nimic adevărat, ştiam că era o situaţie perfect ţinută sub control, dar era extrem de straniu să te uiţi în jur şi să vezi o mare de zombie care încercau să te devoreze. A fost ceva incredibil !” --
____________________

În ultimii 10 ani, echipa a testat 833 de mituri, a creat 2510 experimente şi 792 de explozii, a filmat peste 7200 de ore, a distrus 146 vehicule … şi a folosit aproape 33,500 de metri de bandă adezivă! Dintre cele 833 de mituri testate, 194 au fost confirmate, 178 au fost declarate “plauzibile” şi 461 au fost distruse!

×
Subiecte în articol: discovery networks