x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion 3 principii simple pentru a-ți crea ținute semnătură

3 principii simple pentru a-ți crea ținute semnătură

30 Sep 2022   •   10:22
3 principii simple pentru a-ți crea ținute semnătură

Unul dintre secretele persoanelor care știu să se îmbrace bine este că și-au construit în timp un stil semnătură, după niște principii pe care le respectă zilnic, indiferent de circumstanțe. Astfel de persoane știu perfect ce li se potrivește, iar atunci când își compun o ținută în fiecare dimineață, aceasta corespunde personalității și propriilor gusturi. Să-ți creezi stilul semnătură este și o modalitate de a economisi timp și energie și de a fi mereu în tendințe. Iată mai jos câteva sfaturi pentru a-ți crea propriul stil semnătură.

Găsește-ți punctele forte și pe cele slabe

Dacă vrei să îți creezi un stil vestimentar semnătură, trebuie mai întâi să știi ce ți se potrivește perfect în materie de morfologie și de siluetă. Trebuie să descoperi care sunt punctele tale forte și slăbiciunile, ce croieli și ce culori te avantajează. Și, nu în ultimul rând, ce stil ți se potrivește cel mai bine în viața de zi cu zi, astfel încât să te simți confortabil în pielea ta. Fiecare femeie este diferită, iar să te îmbraci adecvat propriei morfologii îți permite să îți pui în evidență atuurile fizice și să îți echilibrezi silueta.

 

De exemplu, o siluetă în forma literei 8 permite purtarea de ținute dintre cele mai diverse, atât timp cât nu sunt prea largi. Piese fluide și ușoare, precum un tricou Zadig & Voltaire, fuste în formă de A și pantaloni care urmăresc linia corpului sunt foarte potrivite. Dacă ești înaltă, mizează pe o fustă creion cu imprimeu leopard, ca acest model Just Cavalli, care îți va pune în evidență silueta.

 

Ideea de reținut este că, pentru a-ți găsi stilul vestimentar semnătură, este important să te reconectezi cu propriul corp și să înveți ce piese îl pun mai bine în valoare.

Creează-ți o imagine

Atunci când îți construiești stilul semnătură trebuie să te întrebi ce imagine vrei să transmiți celor din jur, ce trăsături ale personalității tale vrei să transpară prin ținutele pe care le porți. Vrei să arăți încrezătoare, elegantă și sofisticată? Vrei să fii percepută ca o persoană mereu la modă sau ești adepta pantofilor sport și a ținutelor casual confortabile. Încearcă să îți imaginezi persoana pe care dorești să o arăți, iar crearea acestei imagini te va ghida în alegerea pieselor de care ai nevoie în propria garderobă.

 

Foarte utilă poate fi crearea unui mood board, un colaj de imagini care poate să fie realizat manual sau digital, cu ajutorul unor aplicații, unde să notezi tot ceea ce te inspiră în crearea propriei garderobe, de la stil la imprimeuri, culori, materiale ori croieli.

Creează-ți o uniformă

Nu este vorba despre o uniformă în sensul tradițional, ci de descoperirea acelor piese care îți pun în evidență silueta, pe care le poți purta aproape zilnic și pe care le poți transforma în elemente semnătură. De exemplu, poți alege o anumită croială a pantalonilor, care pot fi ampli, dacă ai o siluetă subțire. Poate fi o anumită culoare, precum negrul sau albastru închis. Pot fi anumite accesorii, de exemplu inele cu design grafic sau bijuterii fine din aur.

 

Poți ajunge astfel să-ți creezi câteva ținute care ți se potrivesc perfect și în care te simți foarte bine, care te fac să te simți frumoasă și încrezătoare. Poartă piesele care compun aceste ținute oricând poți, mai ales în momentele în care te grăbești sau când vrei să arăți cât mai bine în corpul și mintea ta.

 

Cu sfaturile de mai sus, vei reuși cu siguranță să îți creezi un stil semnătură, care să te facă să ieși în evidență fără prea mult efort. Ține cont de siluetă, de morfologia propriului corp, de culori și materiale și poartă doar piese care să corespundă acelui stil personal al tău, în care te simți bine în fiecare zi.

Sursa foto: Freepik

 

 

×