x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion 3 sfaturi pentru a alege haine de fitness de calitate pentru femei

3 sfaturi pentru a alege haine de fitness de calitate pentru femei

23 Mai 2022   •   15:39
3 sfaturi pentru a alege haine de fitness de calitate pentru femei
Sursa foto: Shutterstock

Ți-ai propus să începi un nou capitol din viața ta, descris de un stil de viață mult mai sănătos? Antrenamentele fitness reprezintă o variantă de luat în calcul, deoarece asigură beneficii variate pentru modul în care simți, dar și pentru felul în care poți arăta.

Pentru a integra aceste sesiuni de exerciții în rutina programului tău, trebuie să ții cont de două elemente importante: (1) învățarea corectă a exercițiilor adaptate nivelului tău de experiență; (2) purtarea celor mai bune haine de fitness pentru dama.

 

În privința echipamentului potrivit pentru acest tip de mișcare, iată sfaturile noastre:

1. Evită să alegi haine de fitness doar pentru că arată bine

Trebuie să știi că hainele de fitness pot avea și un aspect fresh, ce îți poate oferi în sala de antrenamente imaginea unei persoane active. Însă cromatica și elementele de design grafic nu trebuie să reprezinte un criteriu cheie pentru alegerea acestui tip de îmbrăcăminte.

 

Mizează întotdeauna pe nivelul de utilitate pe care bustiera, maioul și colanții de fitness îl generează în timpul sesiunilor de mișcare. Cu ajutorul unor piese vestimentare calitative, ce contribuie în mod direct la efortul pe care îl depui, vei putea să atingi obiectivele propuse.

 

Hainele care arată foarte bine în poze, sau atunci când le probezi, dar care nu îți oferă confort, mobilitate sau senzația de răcoare la nivelul întregului corp, nu reprezintă altceva decât o investiție neinspirată. Așadar, pune preț pe calitate, nu pe aspect. 

2. Acordă atenția cuvenită materialelor din care sunt realizate

Iubești bumbacul datorită proprietăților sale pe care nimeni nu le-ar putea contesta? În cazul hainelor de fitness, află că este unul dintre cele mai evitate materiale, iar acest nu trebuie să te surprindă. Chiar dacă oferă o senzație plăcut la atingere, este ineficient pentru mișcare.

 

Bumbacul reține foarte mult umezeala, de aceea, nivelul de confort resimțit în timpul antrenamentelor este foarte scăzut. Mai mult decât atât, transpirația se vede mult mai bine în țesătura sa, așadar, nici la capitolul “Estetica” nu punctează foarte bine.

 

Îți recomandăm hainele pentru antrenament fitness realizate din material sintetic. Poliesterul este unul dintre cele mai apreciate, în acest sens, datorită proprietăților pe care le oferă, adaptate specificului activității realizate: 

 

  • nivel de retenție a apei redus
  • rezistență optimă la tensionare
  • confort termic sporit
  • mulare excelentă pe corp.

3. Cunoaște cele mai importante piese vestimentare

Echipamentul de fitness pentru femei este compus din:

 

  • bustiera de fitness - esențială pentru stabilitatea pieptului și siguranța oferită la acest nivel, în timpul executării mișcărilor;
  • colanții de fitness - mult mai confortabili decât o pereche de pantaloni sport, aceștia oferă mobilitatea de care ai nevoie, dar și imaginea unei persoane active;
  • șosetele de fitness - alege un model realizat tot dintr-un material sintetic, ce împiedică supraîncălzirea piciorului, ca efect al efortului depus;
  • bluza de fitness - pe timp de vreme rea, poartă o bluză de fitness cu mâneci lungi, pentru confortul termic de care ai nevoie;
  • jacheta de fitness - tot pentru sezonul cu zile răcoroase, o jachetă impermeabilă, subțire și cu elemente reflectorizante pe suprafața sa, îți permite să faci mișcare fără a te confrunta cu o senzație neplăcută de frig.

 

Probează-le pe toate în cabină, dacă le achiziționezi dintr-un magazin fizic. Dacă faci cumparaturi online, identifică un tabel de dimensiuni, pentru a te asigura că hainele de fitness respective sunt pe măsura ta. În cazul unor alegeri neinspirate, piesele vestimentare prea mici sau prea largi te vor incomoda foarte mult.

 

Acestea sunt cele mai importante sfaturi, privind achiziționarea hainelor pentru fitness de damă. În concluzie, asigură-te că alegerile pe care le faci gravitează în jurul utilității acestor

piese vestimentare, lăsând pe un plan secund elementele de țin de cromatică și design.

 

În cazul materialelor utilizate, cele mai potrivite pentru mișcare în ritm alert sunt materialele sintetice, deoarece se usucă foarte repede și permit pielii să respire. Mai mult decât atât, rezistă foarte bine în fața unor factori de uzură, precum tensionarea sau spălările multiple.

 

Pentru a te asigura că achiziționezi cele mai bune haine de fitness pentru damă, caută cât mai multe date tehnice despre produsele respective, sau review-uri online!

 

×