x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion 9 coafuri extraordinare pentru femeile de peste 60 de ani

9 coafuri extraordinare pentru femeile de peste 60 de ani

de Anastasia Paul    |    11 Sep 2024   •   23:45
9 coafuri extraordinare pentru femeile de peste 60 de ani
Sursa foto: freepik/halayalex

În trecutul nu atât de îndepărtat, era de așteptat ca o femeie trecută de o anumită vârstă să aibă  părul scurt și încrețit artificial. Însă vremurile s-au schimbat. De la bob de lux la explozii voluminoase și la pixie îndrăznețe, nu mai există reguli stricte când vine vorba de coafuri pentru femeile de peste 60 de ani. 

Lung și ondulat
Fiecare formă a feței oferă o imagine diferită cu privire la lungimea, culoarea și stilul părului. Dacă te simți grozav cu părul lung, atunci îmbrățișează acest stil la orice vârstă, spune Julius Michael, ambasador al mărcii pentru Voloom. „Poți adăuga câteva extensii pentru lungime și/sau taie părul în straturi lungi”, spune acesta. 

Bob de plajă
Femeile care iubesc un aspect moale și ciufulit ar trebui să încerce o tunsoare de lungime medie și apoi să lucreze la textură. Poți alege bucle sau valuri, așa cum o face Meg Ryan, sau poți crea propriile tale bucle cu un ondulator. Folosește un spray de texturare pentru mai mult din acel aspect de plajă.

Valuri până la umeri
Această coafură super versatilă pentru femeile de peste 60 de ani poate fi purtată oriunde, de la o seară de întâlnire înflăcărată la un brunch cu prietenel, până la realizări de comisioane de weekend. Adaptează lungimea și straturile în funcție de tipul de păr și de forma feței. 

Citiți și Sfaturi de îngrijire personală. Cât de des trebuie să-ți tunzi părul

Pixie clasic
Cele cărora le place ideea de a avea un păr ultrascurt ar putea dori să opteze pentru o tunsoare care necesită o întreținere redusă. „Este o coafură perfectă pentru oricine, indiferent de vârstă”, spune Michael. "Cea mai bună parte? Este ridicol de ușor de modelat și poate fi personalizată pentru a se potrivi gusturilor personale. Fie că ești o albină ocupată sau o fashionistă care adoră să experimenteze cu diferite look-uri, croiala pixie este calea de urmat.”

Bob elegant, asimetric
Pentru un rafinament direct, roagă stilistul să-ți tundă părul într-un lob asimetric (sau bob dacă vrei mai scurt) și poartă stilul drept. Cheia este o placă de îndreptat, un model de netezire și un produs de finisare care oferă o megadoză de strălucire. Dacă vrei o întreținere de zi cu zi mai redusă, ia în considerare un tratament de netezire cu keratină.

Voluminos și lung
De ce să nu încerci valuri lungi, în cascadă și mult volum? Această coafură plină de farmec pentru femeile de peste 60 de ani este în același timp izbitoare și fără efort datorită valurilor moi, straturilor care încadrează fața și unei părți laterale adânci. Folosește o perie mare și rotundă și ridică părul în sus atunci când îl usuci pentru a maximiza acest volum. Un spray de volum la rădăcini poate ajuta iar un produs de texturare poate crea un păr cu aspect mai plin.

Afro natural
Evidențiază-ți textura naturală purtându-ți părul într-un frumos afro voluminos, care face ca textura completă și modelul ondulat al părului tău să fie principalul eveniment. Un avantaj al acestei coafuri atemporale și elegante, pe lângă faptul că celebrează frumusețea naturală, necesită puțină sau deloc manipulare de coafat la căldură.

Citiți și Alimente benefice pentru sănătatea inimii. Reduce cu 24% riscul de dezvoltare a bolilor cardiovasculare la femei 

Stratificat 
Această coafură relaxată, dar lustruită, este măgulitoare pentru toate vârstele, formele feței și texturile părului, datorită stratificării și a vârfurilor moi și firave care încadrează fața, adaugă volum și creează o senzație de mișcare. Partea laterală adâncă conferă o notă modernă și elegantă.

Bob vechi
Odată cu revenirea nostalgiei anilor ’90 și obsesia pentru „luxul liniștit”, bobul „vechi” este încă la modă, „emandă eleganță și sofisticare – perfectă pentru femeile de toate vârstele”, spune Michael.  „Acest stil clasic capătă o întorsătură modernă, cu capetele sale contondente și straturile subtile care îți încadrează fața, oferindu-ți un păr sănătos și lucios”, notează realsimple.com.


 

×
Subiecte în articol: coafuri femei 60 ani