x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Alegerea inelului de logodnă: Recomandări de care să ții cont

Alegerea inelului de logodnă: Recomandări de care să ții cont

12 Mai 2022   •   17:14
Alegerea inelului de logodnă: Recomandări de care să ții cont
Sursa foto: Piqsels

​​​​​​​Alegerea inelului de logodnă poate fi o experiență destul de stresantă. Nu doar că trebuie să ții cont de preferințele celei pe care intenționezi să o ceri de soție, ci și de multe alte criterii. Ți-am pregătit câteva recomandări ce te vor ajuta să găsești inelul de logodnă perfect. 

  1. Stabilește un buget 

În primul rând, stabilește cât de mult îți permiți sau ești dispus să cheltui pentru achiziționarea inelului de logodnă. Acest prim criteriu va influența multe dintre alegerile pe care le vei face, de la tipul de metal din care este realizat inelul până la numărul de diamante ce îl împodobesc. 

  1. Ține cont de preferințele și de stilul său de viață 

Unul dintre cele mai importante criterii după care trebuie să te ghidezi în alegerea inelului de logodnă se referă la preferințele celei alături de care ai decis să-ți petreci tot restul vieții. Ține cont de bijuteriile pe care obișnuiește să le poarte cel mai des. Preferă piesele mari, ce ies în evidență, sau pe cele discrete? Tinde să poarte mai des bijuterii cu pietre prețioase sau semiprețioase? Sunt detalii importante, care îți vor spune dacă trebuie să cauți inele cu diamante, de exemplu, sau unele cu pietre colorate. 

Ține cont și de stilul său de viață. Dacă este o fire activă sau are o profesie ce nu îi permite să poarte bijuterii mari, nu va putea purta tot timpul un inel cu un diamant mare. În acest caz, o bandă mică, decorate cu mai multe pietre mici, discrete, ar putea fi o alegere mai bună. 

  1. Alege metalul perfect 

Din punct de vedere la metalului, cele mai populare sunt inelele de logodnă din aur galben, roz sau alb. Dacă vrei să-i oferi o bijuterie clasică, aurul galben este o opțiune bună. Dacă însă preferă alte culori, un inel din aur roz sau alb ar putea reprezenta alegerea potrivită. Poți oricând opta pentru un inel realizat din mai multe tipuri de aur. Pe lângă culoarea acestui metal prețios, mai trebuie să ții cont și de karatajul său. Trebuie să decizi dacă vrei un inel din aur de 14K sau de 18K. 

Mai poți găsi inele de logodnă din platină, argint, dar și din alte metale. Alegerea îți aparține. Și în acest caz trebuie să ții cont însă nu doar de preferințele sale, ci și de stilul său de viață. Informează-te cu privire la calitățile și proprietățile diferitelor tipuri de metale pentru a-l putea alege pe cel mai potrivit pentru viitoarea ta soție. 

  1. Nu te grăbi 

Nu este ușor să găsești inelul de logodnă perfect, dar este important să ai răbdarea și să nu te grăbești să-l achiziționezi pe primul care ți-a atras privirile. Ai la dispoziție o gamă variată de modele, atât în magazinele fizice, cât și în cele online. Analizează cu atenția oferta, din punct de vedere al designului și al prețului, pentru a face cea mai bună alegere. 

  1. Încearcă să alegi mărimea potrivită 

Ultimul lucru pe care ți-l dorești este ca atunci când i-l oferi să descoperiți că nu îl poate purta pentru că este prea mare sau prea mic. Alegerea mărimii corecte este foarte importantă. Dacă nu știi de ce mărime are nevoie, împrumută un inel mai vechi de-al ei și cere-i unui bijutier să-l măsoare. Mai poți cere și ajutorul unei prietene. Nu uita că inelul de logodnă se poartă pe degetul inelar, iar degetele au grosimi diferite. Nu-ți face totuși prea multe griji dacă nu ești sigur că ai ales mărimea corectă; acesta poate fi ajustat și după ce i-l oferi. 

 

Dacă ții cont de recomandările de mai sus, nu ar trebui să ai probleme atunci când vine vorba de alegerea inelului de logodnă perfect. Tot îți rămâne de făcut este să te gândești cum poți transforma cererea în căsătorie într-un moment cu adevărat special, unul de care vă veți aduce aminte mereu cu drag. 

 

×