x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Ce flori să dăruiești în funcție de personalitate

Ce flori să dăruiești în funcție de personalitate

02 Apr 2024   •   15:23
Ce flori să dăruiești în funcție de personalitate

Oricând dorim să ne arătăm aprecierea față de cineva, florile sunt cel mai bun mesager în acest sens. Florile au o simbolistică aparte, iar aspectul și coloristica lor ne ajută să transmitem mesajele dorite, într-o formă cât mai nealterată, bazându-ne atât pe preferințele persoanei care le primește, cât și pe caracteristicile de personalitate. Află ce flori poți să dăruiești în funcție de personalitate, luând în calcul toate aspectele care concură la o impresie de neuitat.

Oferă zâmbete, nu doar flori

Unele tipuri de flori ies în evidență prin faptul că transmit subtil sau vizibil anumite emoții. Un buchet zambile, spre exemplu, se potrivește perfect unei persoane vesele și optimiste, deschise la comunicare și socializare. Zambilele au culori deosebite, iar forma lor și bogăția petalelor contribuie la un efect spectaculos, la o adevărată explozie de culoare și bucurie.

Oferă culoare și armonie

Dacă vrei să dăruiești un buchet de flori unei persoane care are o personalitate debordantă, plină de vitalitate, atunci poți opta pentru buchete de flori lalele, pe care le poți combina de asemenea și cu alte flori. Lalelele oferă o varietate de nuanțe și specii, de la lalelele simple, uzuale, la cele bătute, ale căror flori sunt pline de petale și au un aspect mai generos. Laleaua galbenă denotă optimism, iar lalelele roșii exprimă iubire, însă combinațiile discrete de nuanțe ale petalelor acestor flori le face perfecte pentru a fi oferite persoanelor active, mereu în căutarea unor aventuri noi.

Oferă intimitate și discreție

Dacă persoana căreia vrei să îi dăruiești flori este introvertă și preferă să nu se exteriorizeze, atunci alege de la o florarie cu livrare la domiciliu acele flori care să se potrivească personalității acesteia. Crinii, orhideele, garoafele sau margaretele sunt opțiuni perfecte în acest caz. Florile discrete, cel puțin comparativ cu deja cunoscuții trandafiri, reușesc să aducă confortul intimității și transmit un mesaj sincer al aprecierii.

Oferă tandrețe și romantism

Pentru persoanele cu o personalitate romantică trandafirii sunt deosebit de potriviți, indiferent de culoarea acestora. Pentru a maximiza efectul sentimentului, alege totuși nuanțe intense, cum ar fi roșul, rozul aprins sau portocaliul.

Oferă vise și speranțe colorate

Persoanele care au o personalitate mai visătoare, mai puțin pragmatică sau chiar relaxată, florile cele mai potrivite sunt violetele, crinii sau freziile. Alege culori speciale, vibrante, sau pasteluri deosebite care să se potrivească personalității persoanei care le va primi.

Dacă nu știi ce anume să alegi, sau dacă încă nu cunoști destul de bine personalitatea femeii căreia vrei să îi dăruiești flori, atunci poți alege mixuri de flori și buchete. Cele mai multe dintre flori pot fi combinate în moduri deosebite, iar acestea pot cuceri pe oricine prin bogăția culorilor și a tipurilor de flori.

×