x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Ce reprezinta ceasul pentru barbati?

Ce reprezinta ceasul pentru barbati?

02 Sep 2019   •   14:24
Ce reprezinta ceasul pentru barbati?

Acum mai bine de un secol, barbatii purtau ceasuri de buzunar si ceasuri de mana dintr-un motiv practic: de a cunoaste in orice moment ora exacta. Atunci ceasurile nu erau afisate peste tot si nu existau telefoane smart. Odata cu inovatia tehnologiei, verificarea orei pe smartphone devine mai precisa decat ceea ce ofera ceasul clasic de la incheietura mainii. Cu toate acestea ceasul, ca accesoriu de mana, isi pastreaza valoarea.

 

Intrebarea este:

"Totusi, ce mai reprezinta azi ceasul pentru un barbat?"

Sigur, timpurile s-au schimbat si purtarea unui ceas are azi mai mult ca niciodata o valoare intangibila, mult mai importanta decat a sti cat este ora exacta.

1. Un accesoriu impresionant

In situatii sociale, purtarea unui ceas inseamna, de obicei, ca esti un barbat punctual, cu un puternic simt al preciziei si rigurozitatii timpului. Orice barbat care poarta un ceas la mana va lasa o impresie extraordinara oamenilor pe care ii intalneste. Prin urmare, ceasul este elementul care il ajuta pe un barbat sa transmita un mesaj pozitiv celor din jur, nu oricum... ci fara sa scoata un singur cuvant.

 

2. Un fashion statement

Un ceas barbatesc a devenit azi o declaratie de fashion extrem de puternica. Fara indoiala ca asocierea unor ceasuri barbatesti originale cu tinuta potrivita poate imbunatati extrem de mult simtul de moda al unui barbat. In special pentru cei care prefera sau sunt nevoiti prin natura jobului sa poarte costume, completarea tinutei cu un ceas frumos poate intensifica enorm de mult profesionalismul.

3. Expresivitate

Purtarea unui ceas barbatesc este o modalitate simpla si ingenioasa de exprimare a personalitatii. Exista numeroase tipuri de ceasuri barbatesti originale (inclusiv ceasuri automatice) si fiecare tip se adreseaza unui anumit stil si unei anume personalitati.

Prin urmare, barbatii au la dispozitie optiuni aproape nelimitate de a-si alege un ceas capabil sa le scoata la suprafata personalitatea.

Daca vezi un barbat care poarta un ceas sportiv cu o banda de cauciuc, cel mai probabil vei intelege despre el ca este o persoana libera, careia ii place sa traiasca viata, ca ii place sa faca sport si sa se antreneze, sa aiba un stil de viata proactiv. Pe de alta parte, daca vezi un barbat care poarta la incheietura mainii un ceas extrem de elegant, cu siguranta vei fi tentat sa crezi despre acea persoana ca este una educata, rafinata, atenta, profesionista in ceea ce face, ca are un stil de viata calculat si ingrijit si ca ii place formalismul.

Iata ce putere incredibila are au aceste ceasuri barbatesti originale atunci cand sunt purtate la incheietura mainii.

Cauti mai multe dovezi care sa sublinieze valoarea incredibila pe care o are un ceas in garderoba unui barbat modern?

Enumeram cateva in continuare:

 

Un ceas barbatesc este deopotriva un accesoriu practic si estetic

Este bijuteria care finiseaza stilul si aspectul unui barbat.

 

Un accesoriu de mana comod

De cate ori ati auzit un barbat spunand ca nu ii trebuie un ceas la mana pentru ca are un telefon smart? Cel mai probabil de prea multe ori.

Cu toate acestea, este mai confortabil sa te uiti la incheietura mainii, decat sa cotrobai dupa telefon prin buzunar sau sa stai tot timpul cu el in mana.

 

Un simbol al maiestriei

Cei mai multi oameni subestimeaza arta care se ascunde in spatele unui accesoriu minuscul cum este ceasul. Un ceas nu e doar un ceas, ci este o piesa de arta. Ceasul ofera posibilitatea unui barbat de a purta in forma arhivata, la incheietura mainii, un amalgam de traditii, mestesug, dedicare, arta si istorie. Din acest punct de vedere, valoarea intrinseca unui ceas este mult peste cea a unui smartphone rece.

 

Un element de simplitate si refugiu in fata revolutiei tehnologice

De cate ori nu ti s-a intamplat sa te uiti la telefon sa vezi cat este ora si apoi sa ramai minute intregi in fata displayului, fiind astfel mult distras?

 Prin urmare, aceste ceasuri barbatesti originale reprezinta un element de simplitate, care nu rapeste atentia, asemenea unui dispozitiv mobil.

 

O amintire de familie

Se intampla uneori ca un ceas barbatesc sa fie transmis de la o generatie la alta, din tata in fiu, ca o mostenire de familie. Ceasurile vechi poarta cu ele multa istorie si reprezinta un dar pretios, de suflet, pe care il primesc copiii de la parintii si bunicii lor.

 

Respect si apreciere

Chiar daca unora nu le pasa de respect si apreciere, ceasurile sunt initiatoare minunate de conversatii si chiar pot pune bazele unui inceput frumos de relatie cu cineva care le iubeste. Daca cineva va intreaba cat este ora, este mult mai elegat sa va uitati la incheietura mainii decat sa scoateti telefonul- caramida din buzunar. Inca exista un anumit farmec si o eleganta aparte in verificarea orei pe un ceas de incheietura.

 

Sa investesti in ceasuri barbatesti originale este intotdeauna o idee excelenta, mai ales atunci cand acest lucru iti aduce o multime de beneficii, te face sa te simti grozav si sa arati bine.

×