x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Cele mai bune parfumuri pentru femei în 2023: Top 5

Cele mai bune parfumuri pentru femei în 2023: Top 5

de Andreea Tiron    |    03 Dec 2022   •   08:40
Cele mai bune parfumuri pentru femei în 2023: Top 5
Sursa foto: Hepta

Ați trecut vreodată pe lângă un necunoscut pe stradă și ați simțit un miros incredibil? Ceea ce ai simțit este un parfum perfect ales. O industrie de 3,5 miliarde de dolari numai în SUA, lumea parfumurilor este vastă. Deși purtarea unui parfum este cu siguranță o alegere personală, câteva dintre cele mai bune parfumuri din lume au reușit să-i mulțumească chiar și pe cei mai exigenți clienți.

Potrivit studyfinds.org, purtarea unui parfum care ne face să ne simțim bine cu noi înșine este cea mai bună dovadă a unei investiții corecte într-un produs de calitate. Mirosul în sine este un simț puternic, nu numai legat de felul în care ne simțim atunci când îl purtăm, dar ne leagă de diferite momente și emoții în timp. Un studiu al Centrului Champalimaud a descoperit că totul se reduce la neuronii din creier. Cercetările sugerează că aceste celule ale creierului din cortexul olfactiv – zona creierului care controlează mirosul – fac legătura între anumite mirosuri și locuri.

Parfumurile au fost folosite în diferite forme încă de pe vremea egiptenilor și iată că astăzi, mii de ani mai târziu -  avem o piață de aproximativ 15.000 până la 20.000 de arome diferite. StudyFinds a căutat pe web cele mai bune parfumuri pe 10 dintre cele mai importante site-uri de profil, pentru a vedea ce parfumuri au fost cotate cel mai bine.

Top 5 cele mai bune parfumuri pentru femei, în 2023:

1. Maison Margiela Replica Jazz Club – Note de frunze de tutun, piper roz, rom și condimente

 „Linia de parfumuri Replica de la Maison Margiela se referă la îmbutelierea unei stări de spirit. Fiecare parfum abordează vibrația unei anumite perioade cu intenția de a-l transporta pe cel care îl poartă în acel moment în timp. Jazz Club este o călătorie înapoi în Harlem Renaissance și atmosfera unui bar clandestin în care patronii beau cocktail-uri și fumează trabucuri în timp ce ascultă câțiva cântăreți ai genului”, scrie Vogue.

„Călduros, neted și puțin dulce – acest parfum sexy miroase atât de bine încât s-ar putea să dezvolți un obicei de a-ți adulmeca încheieturile pe tot parcursul zilei”, scrie People.

2. Le Labo Santal 33 - Perfect pentru fanii aromelor de pământ și mosc, Santal 33 este bine evaluat pentru aroma sa de neuitat.

„Acest parfum misterios a devenit una dintre cele mai mari nebunii de parfumuri din ultimul deceniu și din motive întemeiate: este moscat, picant și puțin afumat (dar nu în mod copleșitor), iar calitatea fără gen îl face ideal atât pentru femei, cât și pentru bărbați”, scrie Harper's Bazaar.

„Parfumul afumat și senzual Santal 33 de la Le Labo a devenit un clasic de cult deceniul trecut, după ce a fost introdus în jurul anului 2011 și continuă să fie puternic cerut. Alături de cedru și lemn de santal, veți obține și note de cardamom, iris și violetă”, scrie Women’s Health Magazine.

3. Gucci Bloom - Floralul clasic strălucește cu parfumul Gucci Bloom.

„Gucci Bloom este un parfum floral clasic pentru care vei opta din nou și din nou. Prezintă note de rangoon creeper, o plantă din sudul Indiei, muguri de iasomie și tuberoză pentru un parfum menit să întruchipeze femeia Gucci”, scrie CNN.

4. Chanel Chance - Perfect dacă sunteți în căutarea unei senzații clasice, cu toate notele potrivite.

Cu o bază florală de iris și iasomie și note de vanilie dulce, mosc alb și piper roz, parfumul este atât iconic, cât și complex.

„Un parfum fructat, floral, la fel de feminin ca și culoarea sa, acesta este o alegere nepretențioasă pentru ținuta de zi”, scrie Elle Magazine.

5. Glossier YOU

Pentru un buget mai mic, Glossier You a fost în fruntea listelor editorilor de frumusețe pentru parfumul impecabil și prețul său convenabil.

Deși se spune că parfumul miroase puțin diferit pentru toată lumea, este foarte iubit pentru notele sale subtile de condimente și lemn.

×
Subiecte în articol: parfum parfumuri 2023