x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion “Comorile” cu bijuterii

“Comorile” cu bijuterii

de Raluca Grintescu    |    18 Mai 2008   •   00:00
 “Comorile” cu bijuterii
Sursa foto: Fabrice Coffrini/

Aproape toată lumea colecţionează ceva, mai mult sau mai puţin costisitor. Au existat şi există însă şi cîteva personaje celebre care şi-au hrănit orgoliul şi setea de frumos prin achiziţionarea de bijuterii scumpe.

Aproape toată lumea colecţionează ceva, mai mult sau mai puţin costisitor. Au existat şi există însă şi cîteva personaje celebre care şi-au hrănit orgoliul şi setea de frumos prin achiziţionarea de bijuterii scumpe.


Elizabeth Taylor este una dintre cele mai cunoscute actriţe şi pose­soarea unei binecunoscute co­lecţii de bijuterii, inclusiv diamantul Krupp de 33.19 carate şi diamantul în formă de pară de 69.42 carate primit de la soţul ei, Burton. Richard Burton i-a mai oferit şi un diamant galben în formă de inimă ce i-a aparţinut soţiei lui Shah Jahan, Mumtaz Mahal. Liz are şi o fabuloasă colecţie de pietre preţioase, printre care o broşă din smarald şi diamant, dăruită tot de Burton. Nelipsiţi sînt şi cerceii, brăţările şi inelele, cîteva seturi aparţinînd în trecut distinsei ducese Vladimir a Rusiei.


LA PEREGRINA. Unul dintre soţii actriţei, Michael Wil­ding, i-a dăruit un inel de logondă din safire. Mike Todd i-a dăruit un spectaculos set de rubine, co­lier şi cercei. Un alt cadou de la Burton a fost La Peregrina, una dintre cele mai mari şi mai vechi perle din cîte au existat, ce a aparţinut fa­miliei regale din Spania.

Regina Elisabeta a II-a are atît de multe bijuterii, încît şi-a făcut o cameră specială pentru a le păstra. Aici nu ne referim la bijuteriile Coroanei Britanice, care sînt păstrate sub cheie în Turnul Londrei. Podoabele personale ale reginei valorează 57 milioane de dolari, cele mai multe fiind primite cadou. Una dintre cele mai valoroase piese din colecţie, Timur Ruby (352.50 carate), este înscrisă cu numele foştilor proprietari (foştii împăraţi Mughal). Alte pietre preţioase ar mai fi Cambridge şi Delhi Dunbar Parure, un set de smaralde ce include şi o coroană de smaralde. Prinţul Albert i-a dăruit Reginei Victoria un mare safir în ziua cînd s-au căsătorit.


SMARALDE. Jacqueline Ken­nedy Onassis a avut un deosebit gust şi în materie de bijuterii. Printre giuvaerele ei prefe­rate se numără colierul şi brăţara de la Van Cleef & Arpels. Colecţia ei de bijuterii a crescut considerabil o dată cu mariajul cu Aristotel Onassis, acesta dăruindu-i miresei sale bijuterii în valoare de 5 mi­lioane de dolari.

În multe din filmele ei, Marlene Dietrich a purtat propriile bijuterii, de cele mai multe ori imense smaralde. În “Stage Fright”, Die­trich şi-a folosit bijuteriile pentru a o şantaja pe Jane Wyman şi tot în acest film a purtat propria brăţară de rubine, piesă care a fost vîndută la Sotheby pentru aproape un milion de dolari.

×
Subiecte în articol: high-life bijuterii