x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Cum alegem pantofii de dama in functie de tinuta vestimentara

Cum alegem pantofii de dama in functie de tinuta vestimentara

22 Feb 2018   •   14:37
Cum alegem pantofii de dama in functie de tinuta vestimentara

Nu mai e un secret pentru nimeni ca o femeie depune eforturi intense pana isi alege perechea de pantofi dama potrivita. Avand la indemana atatea stiluri, culori si inaltimi ale tocului, a gasi o pereche de pantofi potrivita tinutei tale poate fi chiar o sarcina de cosmar. 

Toate aceste eforturi insa vor fi rasplatite pe masura, pentru ca, la final, vei constata ca pantofii potriviti pot scoate in evidenta tinuta vestimentara, adaugand rochiei sau costumului tau o nota de eleganta aparte.

Vom incerca, in randurile de mai jos sa va oferim cateva sfaturi despre cum sa va alegeti pantofii, in functie de tinuta vestimentara si in functie de evenimentul la care vreti sa participati.

In functie de imaginea pe care vrei sa o proiectezi public, trebuie sa identifici care sunt pantofii adecvati pentru fiecare ocazie in parte. Nu trebuie sa uitam ca hainele si stilul vestimentar ne ofera o serie intreaga de detalii despre personalitatea unui om. Sigur, fiecare dintre noi are propriul mod de a interpretata ceea ce vede, neputand exista pareri uniforme pentru toti. Tinuta noastra vestimentara va transmite ceorlalti starea de spirit pe care o avem in acel moment, aceasta putandu-se transfera si asupra celor cu care ne insotim.

Tinuta casual

Problema multor femei, atunci cand se imbraca casual, este data de ce fel de pantofi sa aleaga care sa se potriveasca acestei tinute. Tendintele ultimilor ani in acest sens sunt date de pantofi cu motive florale, romantic asortate, cu multa culoare. Atunci cand alegi pantofii potriviti pentru tinuta casual, nu uita sa tii cont de un sfat esential: combina culorile neutre cu culori vii.

Tinuta office

Tinuta vestimentara a femeilor de birou tinde sa devina din ce in ce mai sobra, asortata cu pantofi in culori inchise. Poate din cauza ca nu au multe informatii la indemana sau, cine stie, din simpla comoditate, femeile care poarta tinute office tind sa se afunde in monotonie, continuand pe o linie de la inceput trasata. Nedorind sa iasa din tipare, prefera probabil sa isi mentina aceeasi imagine cu care colegii de birou s-au obisnuit. Prefera sa fie considerate seriose, decat schimbatoare.

Spargeti monotonia, tinuta office se poate asorta cu o pereche de pantofi cu toc mediu, comozi, care pot fi colorati in tomuri puternice, contrastante sau chiar ton pe ton, dar in nuante vii. Poti deveni astfel un model si pentru alte colege de birou.

Tinuta de petrecere

Dorinta tuturor femeilor, atunci cand merg la un eveniment festiv, este aceea de a straluci, de a capta atentia celor din jur. Nu-i mai putin adevarat ca, pe langa aceste dorinte sus-amintite, femeile isi doresc si sa se simta comod in ceea ce incalta si imbraca.

Pentru un astfel de eveniment, femeile au libertate totala, fara sa le pese ca cineva le va judeca gresit. Au libertatea de a alege pantofi cu talpa tip platforma, pantofi cu tocuri si cu elemente de design inedit. De pilda, o pereche de pantofi negri, asortata cu o camasa si un pantalon scurt, ar fi o alegere perfecta.

 

×