x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Cum alegi cei mai buni pantofi sport pentru alergare

Cum alegi cei mai buni pantofi sport pentru alergare

03 Iun 2022   •   11:26
Cum alegi cei mai buni pantofi sport pentru alergare
Sursa foto: Pexels

În cazul în care intenționezi să practici alergatul ca modalitate de a te menține în formă, este important să alegi perechea potrivită de pantofi. Spre deosebire de fitness ori sala de forță, alergatul îți solicită foarte mult nu doar mușchii, ci și articulațiile. De aceea, ai nevoie de încălțări speciale care să te susțină în timpul efortului.

Dacă încă nu știi cum să găsești cei mai buni pantofi sport pentru alergare, citește acest articol. Vei descoperi în el informațiile de care ai nevoie pentru a face alegerea ideală.

1.Gradul de amortizare

Unul dintre aspectele cheie de care să ții cont atunci când îți alegi încălțămintea pentru alergat îl constituie gradul de amortizare pe care ți-l oferă. Un pantof sport de calitate ar trebui să îți protejeze piciorul, indiferent de duritatea suprafeței pe care alergi, fie ea chiar și asfalt.

Dacă dorești să investești într-o pereche premium, poți opta pentru încălțămintea de la Infinityrun. Vei găsi modele variate, atât pentru damă, cât și pentru bărbați. Un lucru pe care îl au în comun acești pantofi este acela că sunt produși de branduri specializate în echipamente sportive, motiv pentru care vor fi pe măsura așteptărilor tale.

2.Materialul din care sunt confecționați

Sunt frecvente situațiile în care ieși la alergat seara, după o zi extrem de însorită, când asfaltul este încă încins de pe timpul zilei. De aceea, o alegere excelentă o constituie pantofii confecționați dintr-un material tip plasă, foarte rezistentă, dar care, în același timp, lasă piciorul să respire. Dacă au și uscare rapidă, este cu atât mai bine.

De fapt, exceptând sezonul foarte rece, când cel mai probabil nici nu vei mai alerga afară, ei reprezintă opțiunea ideală, indiferent de anotimp.

3.Confortul oferit

Fie că alergi în parc, pe o pistă specială sau chiar în interior, pe bandă, o pereche de pantofi bine aleasă va face cu siguranță diferența. Este important ca atunci când îi încalți să ți se pară atât de confortabili încât nici măcar să nu îi simți.

În cazul în care le lipsește acest atribut de bază, îți pot crea leziuni. Mai mult decât atât, știai că pantofii inconfortabili pot duce, în timp, chiar la deformarea modului în care alergi? În consecință, este esențial să ții cont de acest aspect atunci când îi alegi.

Una dintre caracteristicile care conferă confort unei perechi de încălțări o reprezintă diferența de înălțime dintre zona călcâiului și vârful piciorului, noțiune pe care experții o numesc drop. În general, pantofii sport se situează undeva la 10-12 mm ca nivel, tocmai datorită acelor pernițe moi care susțin piciorul pe parcursul alergării.

Este totuși important să probezi modele cu grade diferit de drop, astfel încât să descoperi ce nivel ți se potrivește cu adevărat. În cazul în care alegi să comanzi online pantofii, asigură-te că, înainte de achiziție, obții consiliere de specialitate din partea magazinului și că poți beneficia inclusiv de o politică flexibilă de returnare.

Dacă te-ai decis să adaugi alergatul pe lista de activități sportive săptămânale, optează pentru un echipament de calitate. Vei observa o diferență uriașă în antrenamentele tale, indiferent că sunt la nivel amator sau profesionist.

O pereche de încălțări de calitate, care să îți protejeze picioarele pe parcursul alergării, este de departe o investiție care merită făcută, inclusiv din punct de vedere al grijii față de sănătatea ta.

×