x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Cum să alegi costumul de baie în funcție de siluetă? 5 recomandări

Cum să alegi costumul de baie în funcție de siluetă? 5 recomandări

19 Iul 2022   •   16:24
Cum să alegi costumul de baie în funcție de siluetă? 5 recomandări
Sursa foto: Pexels

Costumul de baie este un accesoriu esențial pentru garderoba femeilor. Deși în sezonul estival este mai popular, ai nevoie de costum de baie indiferent de anotimp. Totuși, pe lângă alegerea nuanței sau a imprimeului, merită să știi cum alegi modelul care ți se potrivește perfect.

 

Este important să-ți cunoști silueta, astfel încât să-ți pui în valoare atuurile fizice și să ascunzi micile imperfecțiuni. Descoperă care sunt recomandările noastre legate de costumele de baie și ce poți să cumperi, în funcție de conformație.

Silueta măr

De regulă, silueta măr este caracterizată de un bust generos și un abdomen pronunțat. Din acest motiv, se recomandă costume de baie întregi, care pot ascunde această parte a corpului sau colăceii inestetici. Sunt potrivite și costumele de baie decupate, cu pliuri care atrag atenția în zona inferioară a corpului.

 

Din fericire, găsești diverse modele de costume de baie pentru femei care să-ți pună în valoare silueta. Pentru silueta măr, ai la îndemână și costumele de baie cu efect de subțiere. Cele mai potrivite rămân costumele de baie întregi pe care să le alegi în funcție de nuanța sau imprimeurile care-ți plac.

Silueta pară

O siluetă pară se caracterizează prin șolduri late, în timp ce talia, umerii și bustul sunt mai puțin vizibile. Dacă te încadrezi în acest tip de siluetă, se recomandă să distragi atenția de la partea inferioară a corpului și să adaugi volum în partea de sus.

 

De exemplu, sunt potrivite costumele de baie care au un slip decupat în lateral și un sutien voluminos, care poate fi însoțit de volane, imprimeuri sau alte accesorii care atrag privirea.

Silueta clepsidră

Fiind considerată și silueta ideală, forma clepsidră are bust generos, talie subțire și șolduri accentuate. Femeile cu o astfel de siluetă sunt considerate norocoase, deoarece pot purta orice tip de costum de baie își doresc.

 

Pune-ți în valoare formele cu ajutorul costumelor de baie fără bretele, a modelelor cu talie înaltă sau a celor întregi, cu imprimeu. Îți este permis orice, așa că nu trebuie decât să găsești mărimea care ți se potrivește.

Silueta dreptunghi

Silueta atletică sau silueta dreptunghi este dată de o formă alungită a corpului, de mușchi mai proeminenți și de o trecere de la talie la șolduri, aproape insesizabilă. Pentru că este o silueta fără forme voluptoase, le poți crea cu ajutorul costumelor din baie din două piese, cu volane. 

 

Sunt perfecte și costumele de baie cu slip care se leagă cu șiret sau cele cu bikini decupați și feminini. Un decolteu frumos se poate obține și cu ajutorul sutienelor cu push-up sau cupe întărite.

Silueta triunghi inversat

O siluetă de tip triunghi inversat se caracterizează printr-o talie îngustă, alături de umeri mai lați decât șoldurile. Simți că te încadrezi în acest tip de siluetă? Ar fi bine să porți un costum de baie care atrage atenția în zona posteriorului.

 

În acest fel, îndepărtezi atenția din zona umerilor, purtând costume de baie din două piese, cu sutien cu bretele subțiri și bikini cu pliuri decorative. Nu ocoli costumele de baie întregi. O astfel de siluetă poate să poarte și costume de baie cu pantaloni scurți sau boxeri.

 

Înainte să iei de pe raft un costum de baie, asigură-te că știi ce siluetă ai, pentru a purta un obiect vestimentar care te avantajează. Nu te feri să experimentezi și nu uita că fiecare corp este unic! Pune-ți în valoare formele cu ajutorul costumului de baie potrivit și nu vei da greș.

×