x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Cum să alegi fondul de ten potrivit pentru tine?

Cum să alegi fondul de ten potrivit pentru tine?

22 Iun 2022   •   18:28
Cum să alegi fondul de ten potrivit pentru tine?
Sursa foto: Tamara Bellis Unsplash.com

De multe ori, alegerea fondului de ten potrivit poate fi o adevărată provocare, pentru că este de dificil să găsești nuanța și textura potrivite pentru tenul tău. Tocmai de aceea, este necesar să ții cont de mai mulți factori atunci când cauți un fond de ten în magazine. Așa că iată câțiva pași care te-ar putea ajuta!

Ține cont de tipul tău de ten

Atunci când îți alegi fondul de ten, trebuie să ții cont și de tipul tenului tău, astfel încât să optezi pentru un produs care să îți pună frumusețea în valoare. Spre exemplu, dacă ai un ten normal, fără probleme, poți alege un fond de ten matifiant, care oferă un aspect mat, iar dacă îți dorești să ai un ten luminos, poți alege un fond de ten sidefat.

În schimb, pentru tenul uscat, unde se observă lipsa hidratării și apariția prematură a ridurilor, este ideal un fond de ten lichid cu o textură cremoasă. Astfel, acesta va hidrata tenul, fără să îl încarce.

 

Pentru persoanele cu tenul gras, cele mai bune produse sunt cele care reglează excesul de sebum și care previn încărcarea porilor. Așa că cea mai bună alegere este fondul de ten compact sau mat, care conferă chipului o luminozitate naturală.

Ia în calcul sensibilitatea tenului tău

Dacă ai un ten sensibil și te confrunți adesea cu alergii sau iritații, fondul de ten perfect este cel dermatocosmetic. În general, un astfel de produs, bazat pe apă termală, are o concentrație ridicată de săruri naturale, care pot să calmeze sau să prevină iritațiile, roșeata sau inflamațiile. În schimb ar trebui să eviți fondurile de ten care conțin parabeni, parfum sau uleiuri minerale, care pot provoca diferite alergii.

 

Persoanele care au cuperoză și se confruntă adesea cu înroșirea obrajilor și apariția acneei, a trebui să aleagă un fond de ten special creat pentru tenul cuperozic. De obicei, un astfel de fond de ten conține pigmenți verzi-gălbui, care pot să estompeze roșeața.

Testează fondul de ten

Înainte de a cumpăra un fond de ten, ar fi indicat să testezi nuanța acestuia. Deși majoritatea persoanelor îl încearcă pe mână, aceasta nu este metoda corectă de a identifica nuanța potrivită. Cel mai bine ar fi să verifici fondul de ten pe linia maxilarului sau în zona decolteului. Dacă te afli în magazin, încearcă să cauți o sursă de lumină naturală, astfel încât să vezi dacă acel fond de ten ți se potrivește. De asemenea, după aplicare, ar fi indicat să aștepți câteva minute, pentru a vedea cum acționează acesta în contact cu pielea, pentru că există riscul să se usuce sau să își schimbe culoarea.

Alege nuanța potrivită pentru tenul tău

Ai tenul deschis la culoare, măsliniu sau rozaliu? Pentru oricare tip de ten există un produs potrivit, care să ofere o acoperire perfectă. Însă, atunci când alegem fondul de ten, trebuie să ținem cont și de subtonul pielii, care se poate schimba în funcție de diferiți factori, cum ar fi expunerea la soare.

 

Așa că dacă ai o piele cu un subton rece, ar fi indicat să optezi pentru un fond de ten cu pigment roz, care să includă în numerotarea sa litera „C”.

 

În schimb, pentru pielea cu subton cald sunt recomandate fondurile de ten care au în componența lor un subton galben și a căror numerotare începe cu litera „W”.

 

Pentru persoanele a căror piele are un subton neutru sunt recomandate fondurile de ten neutre, în nuanțe de bej, a cărora numerotare începe cu litera „N”.

Ține cont de nivelul de acoperire

Un alt lucru pe care ar trebui să îl verifici atunci când alegi un fond de ten este nivelul acestuia de acoperire. Spre exemplu, pentru tenul normal fără imperfecțiuni,este ideal un fond de ten cu o acoperire scăzută, care doar uniformizează nuanța. În schimb, pentru persoanele care au un ten cu tendință de înroșire, ar fi indicat un fond de ten cu acoperire mare.

 

Totodată, poți alegi un fond de ten cu o textură mai densă, pe care îl poți aplica în două moduri diferite. Spre exemplu, pentru a obține o acoperire mai mare, îl poți aplica cu degetele, iar pentru o acoperire discretă poți folosi o pensulă.

Dacă vei urma sfaturile de mai sus, vei reuși să alegi mult mai ușor fondul de ten ideal, a cărui nuanță și textură să se potrivească perfect cu tipul tău de ten.

 

×