x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Cum se curăță corect pantofii din piele?

Cum se curăță corect pantofii din piele?

27 Noi 2023   •   14:06
Cum se curăță corect pantofii din piele?

Cu siguranță ai în garderobă câteva perechi de pantofi din piele. Nici nu ai avea cum altfel - sunt versatili, eleganți și ușor de asortat. Însă, pentru a le păstra forma și aspectul intacte, trebuie să bifezi etapele de curățare și întreținere. Probabil alegi cea mai facilă variantă - ștergerea cu ajutorul unei cârpe umede. Însă, există multe trucuri pe care le poți aplica pentru a reda strălucirea pantofilor. Pielea naturală este un material rezistent și necesită o întreținere atentă. 

Vrei să obții rezultate impecabile? Descoperă în rândurile de mai jos tot ce trebuie să știi despre îngrijirea corectă a încălțămintei!


Cum cureți pantofii din piele naturală

Curățarea pantofilor nu este deloc un proces complicat - trebuie doar să parcurgi câteva etape esențiale: 

●    Pentru a îndepărta praful și murdăria de pe suprafața pantofilor alege o perie moale, care nu zgârie pielea. E esențial să aplici mișcări lente, controlate, pentru a nu deteriora în vreun fel materialul. 
●    Mai apoi, folosește o cârpă din bumbac, umezește-o bine în apă caldă și adaugă un detergent delicat, pentru a îndepărta murdăria în exces. 
●    Utilizează un produs special pentru pantofi bărbați din piele naturală dacă vrei să obții rezultatele așteptate. Există o diversitate de variante, pe care le poți găsi la magazinele de profil - de la spray-uri până la creme lichide. 
●    Folosește produsul de curățare conform instrucțiunilor indicate de producător. Lasă-l să acționeze atât timp cât este nevoie și clătește foarte bine înainte de a usca pantofii. 
●    În cazul în care pe suprafața pantofilor există pete dificile de grăsime, există un truc pe care îl poți aplica. Presară pudră de talc în zona respectivă și lasă să acționeze câteva ore. Apoi, șterge cu o lavetă sau un burete. 
●    Dacă dorești să oferi un luciu suplimentar, aplică o ceară pentru încălțăminte de aceeași culoare. Lasă ceara să se usuce și apoi lustruiește pantofii cu o cârpă din pânză. 

Întreținerea pantofilor

 

freepik

Etapele de întreținere a pantofilor sunt esențiale pentru a spori durabilitatea și rezistența încălțămintei. În plus, pantofii curați și îngrijiți arată mult mai bine. Există, însă, aspecte la care trebuie să fii foarte atent/ă:

●    Evită utilizarea apei în exces - Deși pielea naturală poate rezista la anumite cantități de apă, expunerea excesivă la umiditate poate deteriora și decolora materialul. Evită să îi expui la ploaie sau ger. 
●    Nu ignora caracteristicile specifice ale pielii - Există mai multe tipuri de piele, care necesită tratamente diferite. De exemplu, pielea de căprioară sau pielea de șarpe pot avea nevoie de o atenție deosebită. Asigură-te că folosești produse de îngrijire potrivite, conform specificațiilor indicate de producător. 
●    Nu expune pantofii la o sursă directă de căldură - Fie că e vorba de cizme piele naturală sau pantofi cu toc, e important să nu lași încălțămintea pe calorifer. Nici expunerea directă la soare nu este indicată. După curățare, pune-i într-un loc uscat, bine aerisit. 
●    Nu folosi substanțe chimice dure - Evită să folosești produse de curățat agresive sau abrazive care ar putea afecta calitatea pielii sau să cauzeze zgârieturi. Optează pentru produse de curățare special concepute pentru piele naturală.

Curățarea tălpii pantofilor

Când vine vorba de curățarea unor pantofi damă piele nu este suficient să elimini praful sau petele de pe partea superioară. Talpa este la fel de importantă pentru că influențează semnificativ gradele de confort și funcționalitate ale încălțămintei. Așadar, iată câteva sfaturi practice de îngrijire:


●    Curăță talpa după fiecare purtare. 
●    O soluție simplă, care conține apă și săpun, poate fi folosită pentru a curăța talpa pantofilor.
●    Asigură-te că talpa este complet uscată după curățare.
●    Există produse special concepute pentru curățarea tălpilor pantofilor.


Vrei să sporești durabilitatea și strălucirea pantofilor din piele naturală? Aplică etapele de mai sus și bucură-te de rezultatele așteptate! 
 

×