x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Cum transformi un machiaj de zi în unul strălucitor, de seară, în 3 pași simpli

Cum transformi un machiaj de zi în unul strălucitor, de seară, în 3 pași simpli

01 Mar 2023   •   13:19
Cum transformi un machiaj de zi în unul strălucitor, de seară, în 3 pași simpli
Sursa foto: freepik

Se întâmplă câteodată să ai programată o întâlnire în oraș imediat după muncă. Și este foarte posibil să vrei să îți reîmprospătezi machiajul de zi și să îl transformi într-unul de seară, mai sofisticat sau mai spectaculos. Iar, pentru asta, nu este nevoie să refaci totul, ci doar câteva mici retușuri. Iată mai jos câteva sfaturi în acest sens.

De ce machiajul de zi și cel de seară sunt diferite?

Motivul principal este acela că lumina din timpul zilei nu este la fel cu cea artificială. Cea din timpul zilei este neutră și face ca cele mai mici detalii să fie perfect vizibile. Lumina artificială este mai blândă, de aceea detaliile pe care vrei să le pui în evidență trebuie să fie mai contrastante. De asemenea, seara sunt permise culorile puternice, dar și sclipiciul pentru accentuarea ochilor și a pomeților. Acestea sunt motivele pentru care este recomandat, dar nu neapărat obligatoriu, ca stilurile de machiaj să difere. 

Un machiaj impecabil începe cu pregătirea pielii

Înainte de a ajunge să îți aplici pudra de fata, trebuie să îți pregătești tenul corect, în timpul rutinei de îngrijire de dimineață. Începe prin a demachia pielea cu produsul preferat, apoi aplică un ser de față cu antioxidanți. Lasă serul să intre în piele, după care aplică o cremă hidratantă, cu textură ușoară, fluidă sau matifiantă, în funcție de tipul de ten. Nu uita nici de zona ochilor, care este cea mai sensibilă și pe care orice semne de oboseală se văd imediat. Aplică apoi un primer, dacă folosești, într-o cantitate foarte mică, pe zonele care au tendința de a luci, precum lateralele nasului, fruntea și bărbia. Folosește apoi produsele tale obișnuite pentru machiajul de zi, precum fond de ten, eyeliner, rimel, fard de pleoape și obraz, gloss etc.

Cum îți transformi machiajul de zi într-unul de seară?

Începe prin a face retușurile la nivelul ochilor. Folosind un bețișor cu capete de vată, îndepărtează tot ce s-a așezat în liniile fine. Treci ușor cu el pe sub ochi, peste pleoape, în colțurile ochilor. Dacă nu reușești să cureți tot sau simți că pielea se irită prea tare, umezește tamponul de vată în foarte puțină cremă hidratantă. 

Realizează un machiaj mai intens al ochilor

Pentru aceasta, folosește un creion dermatograf moale. Cu el poți desena o linie groasă pe pleoapă, de-a lungul genelor, pe care o poți continua dincolo de colțul exterior, pentru a crea efectul de ochi de pisică. Poți realiza cu dermatograful o linie punctată și sub ochi, pentru un efect mai intens. Alternativ, poți realiza un machiaj “smokey eyes”, folosind un fard de pleoape închis la culoare. 

 

În funcție de locul unde are loc evenimentul, poți folosi un fard de pleoape cu finisaje metalice, de exemplu, bronz sau cupru, sau cu sclipici, care vor aduce strălucire machiajului și o tentă și mai sofisticată. De altfel, poți folosi pentru machiajul ochilor orice culoare de fard îți place, cât de intensă o preferi. Singura excepție este fardul de pleoape în aceeași culoare ca a ochilor tăi, dar într-o versiune mai puternică, deoarece nu îți va pune în evidență irisul, dimpotrivă.

 

Nu în ultimul rând, aplică un strat generos de mascara pe gene, insistând mai ales la baza lor, pentru un efect de volum. Apoi periază genele pentru a le separa, pentru un rezultat natural.

Reîmprospătează fondul de ten

Folosește un alt bețișor cu capete din vată pentru a curăța machiajul, acolo unde s-a adunat în liniile fine. Poți aplica foarte mici cantități de fond de ten acolo unde consideri necesar, dar prin tapotare, pentru a nu deteriora zonele machiate dimineața. Este important să folosești cantități foarte mici de produs, pentru ca tenul să nu aibă un aspect încărcat. 

 

Pudrează fin fața, mai ales zona T, dacă pielea ta are tendința de a deveni lucioasă, și reîmprospătează fardul de obraz, aplicând un strat nou pe partea superioară a pomeților, pentru un efect proaspăt și un aspect sănătos. 

Adaugă culoare buzelor

În ceea ce privește buzele, cu un tampon de bumbac, trebuie să îndepărtezi tot ce a rămas din rujul aplicat pe timpul zilei, fiind atentă și la liniile fine din jur, unde se poate depune pigmentul. Aplică rujul preferat, fie din tub, fie cu o pensulă, după cum obișnuiești. Și, deși ar fi recomandat să respecți pe timpul zilei regula potrivit căreia să nu machiezi puternic și ochii și buzele, seara poți să o treci cu vederea. Cu condiția ca ținuta să fie una extrem de simplă, de exemplu, mica rochie neagră.

 

Discret și în tendințe pe timpul zilei, machiajul de zi poate să devină unul festiv, de seară, extrem de rapid, cu doar câteva mici retușuri.

Sursa foto: Freepik

×