x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Curățarea bijuteriilor din argint: 5 trucuri simple și utile

Curățarea bijuteriilor din argint: 5 trucuri simple și utile

11 Mai 2022   •   16:12
Curățarea bijuteriilor din argint: 5 trucuri simple și utile
Sursa foto: Pexels

Dacă ai în colecția de bijuterii și accesorii din argint, fie că este vorba despre cercei, inele, brățări sau coliere, cu siguranță, îți dorești să le păstrezi cât mai mult timp. Deși bijuteriile din argint sunt extrem de rezistente, acestea pot căpăta în timp o culoare gălbuie sau chiar neagră.

Nu te îngrijora! Există trucuri utile și simple pentru curățarea bijuteriilor din argint, astfel încât accesoriile tale preferate să-și păstreze aspectul inițial. Iată care sunt!

1.    Folosește o cârpă moale din bumbac și detergent de vase

Pentru curățarea corectă a bijuteriilor din argint, există câteva metode simple și utile, care sunt recomandate de specialiști. Pentru a îndepărta aspectul inestetic al argintului, ai nevoie de o cârpă moale din bumbac și puțin detergent de vase, pe care să-l adaugi în apă caldă. Amestecă bine soluția, înmoaie cârpa în apă și curăță bijuteria din argint timp de câteva minute. Clătește bijuteria și las-o la uscat!

2.    Alege lavete cu soluții speciale de curățare

Un alt truc util prin care poți readuce la viață argintul? Folosește lavete cu soluții speciale de curățare. Acest pas este recomandat dacă vrei să-ți cureți accesoriile în câteva clipe, fie că te gândești la inelele Pandora sau la alte podoabe preferate.
Ține bijuteria într-o mână și curăță obiectul pe toate părțile cu laveta. Orice bijuterie o să-și recapete strălucirea în doar câteva minute, cu ajutorul lavetelor special concepute pentru argint.

3.    Optează pentru kiturile speciale de la magazinele de bijuterii

Totodată, magazinele de bijuterii pun la dispoziția clienților și seturi speciale de îngrijire, pentru accesoriile preferate. Pe lângă lavetele de curățare, poți găsi și produse sub formă de spumă sau ceară, concepute pentru accesoriile din argint.
Dacă ai neclarități, adresează-te întotdeauna producătorului sau magazinului de la care ai cumpărat kitul pentru curățarea argintului.

4.    Nu uita de șervețelele profesionale de curățare

Ai în colecția personală coliere sau inele din argint? Trebuie să știi că acestea se pot înnegri. Astfel, merită să le cureți cu șervețele profesionale pentru argint.
Nu trebuie decât să alegi bijuteriile care au nevoie de curățare, să iei șervețelul pentru accesorii oxidate și să-l folosești cu grijă, pe toată suprafața lor. La final, îndepărtează soluția rămasă cu ajutorul unei lavete uscate.

5.    Mergi la bijutier

Ultima soluție pentru a curăța podoabele din argint implică mersul la bijutier. Această metodă este simplă și rapidă dacă nu vrei sau nu ai timp să-ți cureți accesoriile acasă. Deși metodele pe care le poți aplica la domiciliu sunt similare, poate ai mai multă încredere într-un profesionist.

În plus, dacă nu dispui de produse speciale, curățarea argintului la bijutier poate fi cea mai avantajoasă metodă.
De reținut! Ar fi bine să renunți la produsele naturale pentru curățarea argintului. De exemplu, lămâia este un fruct plin de calități, însă aciditatea sa poate distruge o bijuterie din argint. Deși există păreri pozitive despre soluțiile pregătite în casă pentru curățarea bijuteriilor, nu este recomandat să folosești soluții care conțin lămâie, sare, oțet, bicarbonat, pastă de dinți, sucuri acidulate sau detergenți.
Aceste ingrediente au o anumită putere de curățare, însă acizii din compoziția lor sunt prea duri pentru bijuteriile delicate din argint și le pot afecta în mod iremediabil.


Indiferent de metoda aleasă pentru a-ți „reînvia“ bijuteriile din argint, e indicat ca din timp în timp, să-ți cureți podoabele fiindcă acestea se asortează ușor la orice ținută.
 

×