x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Gentile din garderoba iti aduc profituri de sute de milioane

Gentile din garderoba iti aduc profituri de sute de milioane

17 Mai 2015   •   15:47
Gentile din garderoba iti aduc profituri de sute de milioane

În anumite culturi şi medii, clasa superioară din Hong Kong spre exemplu, nimic nu îţi validează mai clar statutul social decât o geantă de lux – Hermès, Chanel, Gucci, Dior, Prada, Louis Vuitton… Şi de la o vreme în aceste culturi, nu întâmplător, ultra-financiarizate, nimic nu îţi garantează un împrumut instant în valoare de la 200 la 20 600 USD mai eficient decât aceeaşi geantă de lux! Da, acceptată drept garanţie, o astfel de valoare purtabil-mobiliară aduce posesoarei 80% din preţul estimat al acesteia. Posesoarei sau posesorului. Căci bărbaţii au început tot mai mult să se orienteze către acest tip de investiţie spun specialiştii. Aşadar, concurenţa dintre broker-ii mai mult sau mai puţin amatori de fashion este una acerbă.

Iar ce departajează întotdeauna învingătorii de învinşi este informaţia. Aşadar iată câteva dintre cifrele şi secretele esenţiale ale investiţiilor în pielea exotică purtată pe braţ, culese din Vogue şi Forbes deopotrivă. Dar şi câteva modele cu mare potenţial investiţional.

Evoluţii la Leather Stock Exchange

- o Hermès Birkin încrustată cu diamante poate costa aproximativ 60 000 USD, iar o Hermès Birkin second hand vândută la licitaţie a fost vândută pentru 64 000 USD. Perspectivă 1!

- preţul genţilor Chanel a crescut cu 70% în ultimii 5 ani, al Louis Vuitton Speedy cu 32% faţă de 2009, pantofii Jimmy Choo au preţuri mai mari cu 155 USD, iar o pereche de Manolo Blahnik este cu 56% mai scumpă decât în 2003, când Carrie Bradshaw îşi umplea dressing-ul. Perspectivă 2!

- o Chanel 2.55 aproape că a ajuns din urmă o Hermès Kelly. Perspectivă 3!

Citeste si Messi, Ronaldo si Maria Sharapova castiga milioane de euro din ... moda 

Ponturi de jucător la bursa genţilor

- în lumea genţilor, vintage înseamnă mai vechi de minim 10 ani

- holograma, certificatul de autenticitate? Geanta ta investiţie încă le mai are? În plus, spre exemplu în cazul genţilor Chanel, te poate ajuta să afli vechimea genţii. Numai hologramele cu cod de 7 cifre pot fi din anii 1980 sau 1990.

- investeşte în primul rând în piese rare – modele care nu mai sunt în producţie, genţi realizate la comandă, ediţii limitate sau care au aparţinut cuiva faimos

- nu neglija să analizezi starea unei genţi vintage – decolorare, funcţionarea închizătorilor, în funcţie de cum a fost păstrată uscarea excesivă a pielii sau, dimpotrivă, umezeala acumulată şi, deloc la urmă, mirosul. Cine ştie ce păstra în ea posesoarea anterioară? Hermès Spa la Paris recondiţionează genţi, dar este preferabil să cumperi o piesă impecabilă.

- modelele cu cel mai bun potenţial de a creşte în valoare sunt cele din piei exotice, precum crocodilul şi struţul, urmate de cele în nuanţe vii

Citeste si Si prajiturile trebuie sa fie in pas cu moda 

Dacă ideea ta de lux suprem, design şi calitate atemporale este una fără logo, şi, în acelaşi timp vizezi şi o investiţie de tipul celor în lingouri de aur, Bottega Veneta este un brand ultra high end care mizează tocmai pe discreţie şi eleganţă minimalistă. O forever bag BV?

Bottega Veneta The Knot

Dacă, în schimb, înainte de a te lansa în acţiuni riscante la bursa genţilor (ne/)mult-preţuite preferi să te documentezi, Louis Vuitton: Icons (14,84 USD la amazon.com) avându-l pe Marc Jacobs drept contributor şi Louis Vuitton City Bags: A Natural History (47,21 USD) – despre Steamer, Keepall, Bucket, Papillon, Alma, Locket, Noe sau Speedy – sunt lecturi esenţiale!

Sursa fashionavecpassion.ro

×